Bankia patrocina les lligues de pilota professional

La 'Lliga Bankia d'escala i corda' i la 'Lliga Bankia de raspall

@semvalencia

La ‘Lliga Bankia d’escala i corda’ i la ‘Lliga Bankia de raspall. Trofeu Diputació de València’ s’han presentat a València este dimecres i començaran el pròxim divendres a Vila-real y El Genovés

Bankia patrocina la ‘Lliga Bankia d’escala i corda’, que afronta la seua edició número 29, i la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’, que compleix 27 anys de vida, que han estat presentades este dimecres en la seu de l’entitat financera a València.

En la presentació han participat el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València y Castelló, Jaime Casas; el vicepresident de la Fundació de la Pilota, José María Cataluña; i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, així com els jugadors de les dues modalitats.

L’acte ha estat conduït per Jaime Casas, que ha assegurat que “és una satisfacció començar l’any rebent en la nostra seu als jugadors que disputaran les Lligues Bankia d’escala i corda i de raspall, en una trobada que s’ha convertit ja en una tradició per a presentar als mitjans i a l’afició l’inici d’una de les competicions professionals més rellevants de la pilota valenciana”.

“Des de Bankia, estem orgullosos de donar suport a uns campionats que cada temporada són més esperats i valorats pel gran nivell dels jugadors, la qualitat i equilibri de les partides i la passió que desperta este esport entre els afeccionats de tota la Comunitat Valenciana. Esta nova edició de la Lliga segur que ens ofereix moltes sorpreses i satisfaccions”, ha afegit el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló per a desitjar “sort” a tots els jugadors.

El vicepresident de la Fundació de la Pilota, entitat organitzadora de la competició, ha assenyalat que “l’any 1992 es va jugar la primera Lliga d’escala i corda i, dos anys després, es va disputar la primera de raspall. Hui estem presentant l’edició número 29 i 27 de dues competicions que van sorgir per a equiparar a la pilota amb altres esports”.

“A poc a poc s’han anat perfeccionant i s’han mantingut gràcies a la implicació de moltes persones i d’entitats com Bankia, la col·laboració de les quals és fonamental, així com de la Federació, que es va fer càrrec de l’àmbit professional en moments complicats fins a la constitució de la Fundació”, ha destacat Catalunya.

“Vull mostrar el nostre agraïment a totes les persones i institucions que han ajudat al fet que estes siguen les competicions per equips més importants, entre elles, la Generalitat i la Diputació de València, que sempre han estat al costat de la pilota. Entre tots treballem perquè la siga l’esport emblemàtic que sempre ha sigut en la Comunitat”, ha apuntat el vicepresident de la Fundació de Pilota.

Per part seua, el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, ha destacat la presència “d’un bon nombre de debutants, al costat de les grans figures del raspall i l’escala i corda”. “També és ressenyable que les dues lligues es jugaran en tots els trinquets de primera fila de la Comunitat Valenciana i això és important perquè, a més de la repercussió mediàtica que tenen les lligues per si soles, visitant tantes localitats es guanya en proximitat amb la gent”.

“Em produeix una gran satisfacció comprovar que molts dels jugadors que hui esteu competint en les lligues heu passat prèviament per les escoles de tecnificació de la Federació”, ha traslladat Sanjuan.

Set i sis equips

En la ‘Lliga Bankia d’escala i corda’ participaran set equips, mentre que en la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’ competiran sis conjunts.

Les dues competicions començaran este divendres. La ‘Lliga Bankia d’escala i corda’ arrancarà en el trinquet de Vila-real, on l’equip local de Puchol II, Tomàs II i Guillermo es mesurarà al de Montserrat amb Marc, Jesús i Álvaro Gimeno.

En la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’, la partida inaugural tindrà lloc en el trinquet del Genovés, on la formació de Barxeta de Moltó, Raúl i Ibiza s’enfrontarà a la de Xeraco amb Ian, Canari i Ricardet.

El sistema de competició serà similar per a tots dos campionats. Primer es completarà una fase regular, a anada i tornada, que en el cas de la ‘Lliga Bankia d’escala i corda’ consta de 42 partides. En la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’, esta mateixa ronda es compon d’un total de 30 partides.

Una vegada superada esta ronda, els quatre millors equips de cada lliga accediran a les semifinals, per a concloure posteriorment amb la gran final de cada modalitat. Durant la disputa de la fase regular, les dues competicions visitaran fins a 25 localitats diferents de les tres províncies de la Comunitat Valenciana.