NOU TORNEIG D’ESCALA I CORDA IMPULSAT PER L’AJUNTAMENT DE LA POBLA DE VALLBONA

Les seleccions Valencianes masculina i femenina de pilota tornen a casa com a vencedores absolutes del X Campionat Europeu de Pilota a mà 2018  celebrat aquests dies en Franeker (Països Baixos)

@semvalencia

El trinquet acollirà abans, el dissabte 3 d’agost, la partida de la reobertura oficial amb grans figures de la modalitat.

Este dilluns s’ha presentat al saló de plens de l’Ajuntament de la Pobla de Vallbona el primer trofeu amb el nom d’esta localitat del Camp de Túria. A l’acte, presidit per la regidora d’Esports, Recursos Humans i Hisenda, Iris Marco, qui ha estat acompanyada pel president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Soriano, s’han donat tots els detalls del torneig. 

El format seguirà el model de dues semifinals i una final, amb tres trios i una parella. La competició començarà el dilluns 5 d’agost, amb l’enfrontament entre De la Vega, Javi i Álvaro i l’equip format per Francés, Salva i Monrabal II. La segona semifinal es jugarà el dilluns 12 i reunirà sobre les lloses del trinquet Miguel Canya I a Puchol II i Félix per a mesurar forces amb Genovés II, Jesús i Carlos. El títol es decidirà el dissabte 17 a les 18.30 hores. 

Iris Marco ha indicat que el trofeu “és una aposta forta que s’ha fet amb la intenció que siga un dels trofeus de referència i hem seleccionat als restos que entenem que estan en millor forma actualment per a donar més espectacle”. A més, la regidora ha manifestat la intenció que este torneig “tinga continuïtat, ja que volem que el de la Pobla siga un trinquet de referència a l’hora de celebrar partides de professionals”. 

Per la seua part, el president de la Fundació ha volgut agrair al consistori local la seua implicació amb l’esport autòcton. “És una satisfacció trobar-nos amb ajuntaments com el de la Pobla de Vallbona i amb regidories d’Esports tan implicades com esta”. 

A l’acte han assistit dos dels grans protagonistes, Puchol II i De la Vega. El primer ha considerat que “el trofeu es presenta molt igualat. Espere compenetrar-me bé en Félix, ja que jugue molt poques vegades amb ell. Caldrà estar molt fins si volem fer mal a l’equip contrari. Genovés II és un jugador molt tècnic i el trinquet de la Pobla li vindrà molt bé perquè ell fa els caps amb solvència”. L’escaleter d’Almussafes ha parlat també de l’alt nivell dels equips i la igualtat entre les quatre formacions. “Els quatre restos que formem el campionat som prou tècnics i pense que ens acoblarem molt bé al trinquet. Serà complicat arribar a la final i guanyar el trofeu”. 

Abans del I Trofeu La Pobla de Vallbona, se celebrarà una jornada especial d’inauguració del trinquet, que torna a obrir les seues portes amb grans millores en les instal·lacions, destacant la nova coberta. El cartell per a eixa primera jornada és de primer nivell, amb Soro III i Javi contra Puchol II i Monrabal II. Serà este pròxim dissabte 3 d’agost, i després d’un enfrontament de pilotaris locals que s’ha programat a les 17.00 hores. A més, hi haurà una exposició fotogràfica que retratarà la història i evolució d’esta canxa que ja està preparada per als pròxims enfrontaments.