COMPTE ENRERE PER A LA CELEBRACIÓ DE L’XI TROFEU DIPUTACIÓ DE CASTELLÓ D’ESCALA I CORDA

@semvalencia

Borriana, Vila-real i Borriol seran les seus de les partides que conformen este trofeu.

El Trofeu Diputació de Castelló celebra enguany la seua onzena edició i una vegada més comptarà amb grans figures de la modalitat d’escala i corda per a les tres partides que configuren el torneig, dos semifinals i la gran final que decidirà el títol. 

Este divendres s’ha presentat la competició a la seu de la institució provincial que li atorga el nom i la possibilitat de dur-se a terme un any més. L’acte ha estat presidit per la diputada d’Esports Tania Baños, que ha estat acompanyada pel vicepresident de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Cataluña i per Manolo Martí, delegat de la Fundació en la província de Castelló. 

Baños ha destacat que amb el trofeu que començarà del dia 5 d’agost “aconseguim vertebrar el territori de la província de Castelló, jugant en tres poblacions distintes, Borriol, Vila-real i Borriana i esperem que prompte es puguen sumar altres poblacions”. A més, ha afegit que el torneig també permet “mantenir viva la tradició valenciana, les nostres arrels i allò que ens fa diferents de la resta”.

Josep Maria Cataluña ha volgut agrair la predisposició de l’ens provincial per a unir forces i treballar de manera conjunta pel vessant professional de la pilota. Aprofitant la presentació, Cataluña ha indicat que al mes de setembre es tornaran a reunir per a “planificar altres accions futures i unificar el que ja es du a terme”. 

També ha fet referència a eixa futura reunió Manolo Martín, qui l’ha considerat com una oportunitat “perquè totes les activitats que s’estan fent de pilota valenciana des de la Diputació de Castelló, tinguen una major cohesió i garantir que puguen participar altres trinquets”.  

Un total de huit jugadors participaran en el Trofeu Diputació de Castelló, que abaixarà el teló el pròxim dilluns 19 d’agost a Borriol. La primera partida es jugarà el dilluns 5 al trinquet Batiste Viñes de Borriana. A partir de les 18.30 hores, Puchol II i Pere mesuraran forces amb Marc i Félix. El divendres d’eixa mateixa setmana serà el torn de l’enfrontament entre Soro III i Nacho i la dupla formada per J. Salvador i Javi. El xoc tindrà lloc al trinquet Salvador Sagols de Vila-real (18.30 hores).

En l’acte de presentació han participat els dos últims escaleters citats, Soro III i José Salvador, en representació de tots els aspirants al títol. El campió de l’Individual ha destacat que a la província de Castelló es troba “molt volgut i respectat. La gent és molt agraïda amb mi i com sempre, és un plaer tornar als trinquets de Castelló. Estic fent el màxim possible per a recuperar-me de la lesió i poder estar el dia 9”.

Per la seua part, el jove pilotari de les Valls s’ha mostrat molt il·lusionat pel fet de compartir cartell amb les primeres figures. “A poc a poc anem jugant millor i perfeccionant les coses. La Fundació i l’afició de la Plana m’han donat l’oportunitat de jugar este campionat i estic molt content. A veure si m’ixen les coses bé i podem fer un bon paper”, ha dit José Salvador.