El torneig de Raspall Parelles de la Diputació tindrà la major participació femenina de la seua història

SempreValencia/ @semvalencia

La 19ª edició del Campionat Autonòmic de Raspall Parelles, gran trofeu Diputació de València, començarà el primer cap de setmana de setembre amb més d’un centenar d’equips participants i la major representació femenina de la seua història.

Per primera vegada en la història del trofeu, enguany hi haurà la mateixa quantitat de categories sèniors de competició masculina com a femenina. Dels 110 equips inscrits, quasi la meitat són formacions integrades per dones, la qual cosa li converteix en el campionat autonòmic amb major representació de dones i xiquetes en la història de la pilota valenciana.

Tots els clubs amb major representació numèrica de la competició tenen equips femenins. Per exemple, l’entitat més participativa és Beniparrell, on els seus 9 equips són tots femenins; Bicorb, un dels clàssics de la modalitat, presenta 8 formacions, de les quals 3 són de dones; i també cal destacar els 7 equips de xiques de Meliana.

Respecte a les principals categories, en la primera masculina serà Xeraco qui defense el títol aconseguit davant Rafelbunyol en 2016. Amb aquest triomf, el club de la Safor portava la seua cinquena copa de campions a les seues vitrines. Aquests equips tornaran a lluitar per a jugar la final de la present edició, al costat de les formacions dels clubs de Fenollet, Bicorb, Bellreguard i La Vall d’Alcàntera-Càrcer.

1ª partida femenina de raspall en Pelayo foto_Abulaila

En la màxima categoria femenina, Mar de Bicorb i Victòria de València, que l’any passat van guanyar la copa de campiones per al club de Rafelbunyol, enguany jugaran pel club de Bicorb. La resta de formacions de primera femenina seran les de Beniparrell, actuals subcampiones, Alqueria de Asnar, Borbotó, que presenta dos equips en primera, la Marina i Tavernes Blanques.

Tots els participants de la competició intentaran disputar les finals de cadascuna de les categories, que es jugaran els dies 16 i 17 de desembre, en un trinquet encara per a determinar. D’altra banda, el termini per a sol·licitar ser seu de les finals estarà obert per als clubs i ajuntaments interessats fins a finals de setembre.