L’escola de motociclisme del Circuit tanca un gran 2022

MOTOR. MOTOS. Cuna de Campeones compta aquesta temporada amb 95 pilots d'onze països

Els pilots Cuna continuen triomfant en el Mundial. Enguany, Izan Guevara i Augusto Fernández s’han proclamat campions del món

SempreValencia/ @semvalencia

La Cuna de Campeones ha tornat a brillar aquesta temporada en el FIM JuniorGP, l’ESBK i els campionats de Minivelocitat. A més, en el Mundial de Motociclisme August Fernández i Izan Guevara van ser els campions de Moto2 i Moto3.

En l’àmbit del FIM JuniorGP, el pilot valencià Adrián Cruces debutava en la categoria de JuniorGP. A pesar que s’ha perdut les dues últimes carreres de la temporada per lesió, Cruces ha acabat el seu primer any entre els deu primers classificats del campionat. El pilot de la Pobla de Vallbona, que forma part des de setembre del Centre de Tecnificació del Circuit, es va mantindre lluitant sempre per les primeres posicions de carrera des de l’inici del campionat, fins i tot va pujar al podi per primera vegada a Portimão després d’eixir des de la ‘pole position’. En aquesta categoria també va destacar la presència de Noah Dettwiler. El pilot suís va anar, a poc a poc, adaptant-se a la seua moto i va millorar de manera constant durant la temporada. Dettwiler es va afermar en les posicions de punts, la qual cosa l’ha permés entrar en el ‘top 20’ de la classificació final.

Per la seua banda, en la Hawkers European Talent Cup, l’indi Geoffrey Emmanuel va ser un dels debutants de la categoria. La Cuna de Campeones es va marcar com a objectiu fer créixer i progressar aquest pilot indi, i així ho va fer. Emmanuel va reduir la distància respecte als primers classificats carrera rere carrera i va millorar les seues sensacions amb una moto desconeguda per a ell fins a enguany.

Juan Rodríguez, davant en el JuniorGP i l’ESBK

Un altre dels destacats és Juan Rodríguez. El pilot de Castelló, que també ha iniciat la seua etapa de formació acadèmica i esportiva en el CETDM ha competit aquesta temporada en el Campionat d’Europa de Moto2 dins de la classe de Superstock 600, així com en el Campionat d’Espanya de Supersport Next Generation. 

En les dues categories ha lluitat fins a l’última prova per endur-se el campionat. En l’europeu, Rodríguez va liderar quasi la totalitat de les sessions d’entrenaments del campionat i va acumular set podis consecutius amb dues victòries. En el cas del certamen nacional, Juan Rodríguez va acabar entre els cinc millors i va sumar fins a quatre segones posicions.

Dins del Campionat d’Espanya de Superbike, la Cuna de Campeones també va comptar amb presència en les categories de PreMoto3, Promo3 i Moto4. David González va ser dels més destacats de PreMoto3 amb la tercera posició del campionat amb un total de huit podis i sis victòries, un certamen en el qual també van participar Kerman Martínez i Mark Pérez. En el cas de González, també va tindre l’oportunitat de debutar en la Hawkers European Talent Cup, un campionat en el qual va puntuar des de la primera carrera que va disputar a Portugal.

En el cas de Promo3, els set primers classificats van ser set pilots de la Cuna de Campeones: Jesús Torres, Valentín Perrone, Joel Pons, Alejandra Fernández, Miguel Rodríguez, Elliot Kassigian i Mika Siebdrath. Moltes de les victòries se les van repartir Torres i Perrone, que respectivament van guanyar sis i cinc proves en total.

En Moto4, els més joves de l’ESBK, els pilots de la Cuna de Campeones van aprendre i van créixer carrera rere carrera. Ignacio Galán, Luis Miguel López, Alberto Enriquez i Pedro Varela van ser els protagonistes.

imatge de l’escola de motociclisme del Circuit que tanca un any ple d’èxits/ Fotos GVA Esport
L’escola de motociclisme del Circuit tanca un any ple d’èxits/ Fotos GVA Esport

Més èxits en Minivelocitat 

A més de tots aquests campionats, la Cuna de Campeones va continuar mostrant-se com l’escola més potent també en les categories de Minivelocitat. La categoria de Moto5 va estar molt renyida i en l’última cita de Jerez es va decidir el títol en favor de Mateo Marulanda, que va finalitzar per davant d’Enzo Zaragoza i Vasco César Fonseca.

Tant en MiniGP110 com en Minimotos, la Cuna de Campeones es va endur els títols de campions d’Espanya: en MiniGP110 Daniel Climent es va emportar el títol per davant de Víctor Cubeles i Gonzalo Recio, mentre que Pablo Arnedo va ser el campió nacional de Minimotos per davant de Marcos Vinagre.

Aquesta classificació de Minimotos va canviar en el campionat de la Cuna de Campeones, un certamen en el qual Marcos Vinagre va ser el vencedor per davant d’Arnedo i de David Suárez. En el cas del campionat de MiniGP110 de la Cuna de Campeones, Daniel Climent, Víctor Cubeles i Gonzalo Recio van tornar a ser els tres millors.

La Cuna continua sumant títols mundialistes

El Mundial de MotoGP va tornar a tindre una gran presència de pilots que s’han format en la Cuna de Campeones, tant en les categories de MotoGP com en les de Moto2 i Moto3.

De fet, dos dels tres títols mundials van anar a parar a les mans de pilots formats en la Cuna: Izan Guevara i Augusto Fernández. Els dos pilots espanyols van brillar en les seues respectives categories: Guevara va acumular 319 punts, dotze podis i set victòries, mentre que Augusto Fernández va sumar 271,5 punts, nou podis i quatre victòries.

“Ha sigut una gran temporada” ha indicat Julián Miralles, director de la Cuna de Campeones, que ha agraït “el suport de tots, des de les famílies dels pilots fins al suport institucional per a continuar lluitant pel motociclisme de base”.