La Pilota Valenciana celebra la seua setmana gran

SempreValencia/ @semvalencia

La Fundació Esportiva Municipal de València en col·laboració amb la Federació de Pilota Valenciana (FPV) desborden el tradicional marc del dia de la pilota per a proposar una setmana d’activitats entorn del nostre esport autòcton.

Amb la inauguració el dilluns 18 de setembre en el Complex Esportiu-Cultural la Petxina de l’exposició fotogràfica #GeneracionsPilota, que romandrà oberta fins al diumenge 24 mostrant una col·lecció en què es representen els valors i la personalitat que transmet la pilota valenciana al llarg dels anys, arranca una setmana d’activitats dedicada a la pilota.

Les activitats inclouran del 22 i 23 de setembre dos jornades formatives anomenades “La formació esportiva del jove pilotari” també en el Complex Esportiu-Cultural La Petxina, així com la projecció de dos partides històriques de pilota valenciana, el 21 la final d’escala i corda de 1995 entre Genovés i Álvaro, 19:30 hores, bar La Murta (Benimaclet) i el 23 la final de 2015 de l’individual de raspall entre Waldo i Moltó (20:00 hores, Casal Gorgera del Dimonis, Mossén Rausell, 4, Campanar).

 24 de setembre ‘Dia de la Pilota’

Com a colofó de la setmana el cor de València acull el pròxim 24 de setembre el Dia de la Pilota Valenciana que celebra ja la 21a edició. Es tracta d’una jornada matinal, organitzada per la Federació de Pilota Valenciana (FPV) juntament amb la Fundació Esportiva Municipal, en la qual la pilota pren contacte directe amb els carrers de la ciutat.

La partida de llargues entre la selecció valenciana sub-19 i Benidorm posarà el colofó a un matí en què estan programades quatre exhibicions de raspall adaptat, joc internacional i altres modalitats d’este esport. A més, també s’entregaran els premis de la XXXV edició dels Jocs Esportius de la Comunitat Valenciana (JECV) i els Premis Anuals de la Federació de Pilota Valenciana.

L’ambientació també serà important: l’organització disposarà de tallers, animació i unflables perquè els menuts de la casa disfruten de la pilota valenciana.