El ciclisme torna a la provincia amb la VII Volta a València

SempreValencia/ @semvalencia

S’acosta una nova edició de la Volta Ciclista a València-Trofeu Diputació de València, que enguany celebra la seua setena edició i que ha sigut presentada en la seu de la institució provincial. Amb un total de 525 quilòmetres dividits en quatre etapes, la Volta a València és “una oportunitat immillorable de mostrar el territori als visitants i mitjans de comunicació, així com la importància de traslladar que València està perfectament preparada per acollir qualsevol esdeveniment”, ha declarat la diputada d’Esports, Isabel García.

La Volta es disputarà entre el 7 i el 10 de setembre i està dividida en quatre etapes. La primera es correrà entre València i Riba-roja amb 143,7 quilòmetres. Un dia després, els ciclistes travessaran el terme d’Olocau, amb una distància de 139,7 quilòmetres. El dissabte continuarà la muntanya amb una ruta per les carreteres de Náquera amb 119,5 quilòmetres i el diumenge arribarà a Moncada amb 122,3 quilòmetres.

Recorregut exigent

El dijous 7 de setembre se celebrarà la primera etapa entre València i  Riba-roja després de 140km plens d’alts de muntanya i un terreny infestat de pujades i baixades. L’eixida neutralitzada tindrà lloc des de l’emblemàtica Plaça de l’Ajuntament.

La segona etapa, el divendres 8, amb eixida i arribada a Olocau, serà la primera purament de muntanya amb un port de 1a i un altre de 2a categoria.

El divendres 9, el gran grup es desplaçarà a Nàquera. L’atractiu de la jornada serà un un circuit en què s’ascendirà cinc vegades un port de 3a categoria i l’arribada serà en alt, en l’ermita de Sant Francesc.

Fotos: Raquel Abulaila.

Montcada serà el punt final en esta sèptima edició. El dissabte 10 serà una etapa preparada per a velocistes en què els equips treballaran també per a mantindre amunt els seus líders i evitar sorpreses.

La Volta a València comptarà enguany amb la participació de 26 equips, cinc d’ells procedents de Portugal, França, Japó, Mònaco i Rússia, la qual cosa serveix per a consolidar una carrera que “s’ha convertit en tota una tradició del mes de setembre”, en paraules d’Amadeo Olmos, president de la Federació de Ciclisme de la Comunitat Valenciana.

En l’acte de presentació també ha intervingut l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga, qui ha destacat “el plaer de gaudir d’un espectacle com el ciclisme, inclòs el de base, que no ix en la tele però és molt important”. Així mateix, també han estat presents els alcaldes de Moncada, Amparo Orts, i d’Olocau, Antonio Ropero.

Efectius de la Guàrdia Civil treballaran al costat de les forces dels diferents municipis per a garantir la seguretat en cadascuna de les etapes, segons ha informat el tinent coronel Francisco Javier Sánchez-Ferragut, qui també ha estat present en la cita de presentació d’aquesta carrera, que compta les hores per a prendre de nou la carretera.