La final mes esperada es juga al trinquet de Xeraco

La final del Campionat Individual entre Tonet IV i Iván es jugarà el dissabte al trinquet de Xeraco

SempreValencia/ @semvalencia

Tonet IV i Iván han coincidit este dimarts en la conselleria d’Educació, Cultura i Esport per a presentar la final del Campionat Individual que es jugarà el pròxim dissabte al trinquet de Xeraco. Serà a les 17.30 hores, amb la retransmissió en directe per la televisió autonòmica, À Punt.

Ambdós pilotaris arriben a la batalla final pel títol en un moment de forma sensacional. A més a més, la seua excel·lent trajectòria ve de lluny, de molt abans del començament de la competició del mà a mà. La seua presència en la final, per tant, no solament és totalment merescuda i justa, sinó també esperada per molts dels que segueixen l’actualitat de la pilota valenciana.

Per a Tonet IV serà la quarta final consecutiva i en les tres anteriors es va proclamar campió mentre que Iván s’estrena com a finalista en una temporada en la qual també ha estat vencedor de la Lliga.

Com a defensor del títol, Tonet IV ha obert la intervenció dels finalistes per a destacar el moment del seu rival. “Vist el vist, Iván és el rival més difícil que podria tindre. El jugador que arriba a una final és perquè el seu nivell de joc és molt bo, però és que Iván està fenomenal des de fa molt temps, està guanyant títols importants com el de la Lliga i la Copa i ha demostrat que mereix estar en la final”.

Iván, per la seua part, també s’ha referit al seu contrari amb paraules d’admiració: “Tonet IV és el jugador a batre, no solament en el mà a mà, sinó en totes les competicions. Ha demostrat de sobra ser el número u de les últimes temporades amb els tres individuals seguits i estant en les semifinals i finals dels campionats per equips. La seua actitud i manera de jugar en cada partida sempre t’exigeix el màxim per a intentar guanyar-lo. A més és molt regular, no abaixa mai el nivell. Sé que serà una final molt complicada, però ho donaré tot, i a veure què passa”.

Pel que respecta a què espera cada finalista de la partida, Tonet IV ha manifestat que “el mà a mà és un joc prou tècnic, on la potència és de gran ajuda, i Iván és un pilotari que té estes dos característiques. Jo, com sempre, aniré jugant com puga i tal com em deixe el rival. La partida serà la que marque la meua manera de jugar, sabent que és un pilotari amb la pilota molt llarga i una esquerra sensacional”.

Per la seua part, Iván ha apuntat que “no hi ha una manera específica de jugar contra Tonet IV. Simplement, has de jugar perfecte perquè és un pilotari molt complet i ho domina tot. Encara que és mitger, té totes les pegades d’un rest, i és molt ràpid i potent. Cada quinze que tu t’enganyes, ell aprofitarà per a fer-ho. Jo he d’anar a buscar-li el fallo, encara que siguen pocs, i trobar els punts febles com faria contra qualsevol altre jugador”.

El jugadors amb les pilotes de la final / Fotos: Funpival

Autoritats

La presentació ha estat presidida pel secretari autonòmic de Cultura i Esport, Ximo López, qui ha manifestat que “la pilota ha arribat a unes cotes de suport social que no ens hauríem esperat fa anys. D’ací a unes setmanes hi haurà altres polítics ocupant este càrrec i espere que entenguen que la pilota és molt més que un esport. La col·laboració amb la Fundació és absolutament fonamental, així com mantenir l’aposta de la pilota com a un esport professional. Que els pilotaris cobreu ha d’estar per damunt de les baralles polítiques”.

També ha intervingut el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Juan Ureña, en el seu cas per a assenyalar que “quan vam presentar el Campionat Individual al Palau de la Generalitat, vaig dir que guanyar-lo era entrar en la història de la pilota. Tonet IV ja forma part, i encara li queden molts anys al davant. Ara, el que busca Tonet és entrar en l’Olimp dels déus de la pilota. Iván també pot entrar ja en la història com a campió i, si no és el cas, segur que tindrà més oportunitats per la seua joventut i qualitat. És important saber què s’estan jugant este dissabte; l’afició fa temps que esperava este enfrontament i la final apunta a una partida important i històrica”.

Trinquet neutral

Aprofitant també la presència del trinqueter de Xeraco, Ramón Ramos, se li ha preguntat per la possibilitat que el recinte siga més favorable a un jugador o a un altre. “És un trinquet on tots dos juguen molt a gust i que el coneixen perfectament. I, encara que ja ha passat un any i és molt de temps, tenim el precedent de la temporada passada, quan es van enfrontar en la semifinal a Xeraco i vam veure una gran partida. Tonet IV continua sent el número u indiscutible i crec que ix com a favorit, però Iván ha progressat molt respecte de l’any passat i arriba molt fort a la final. Sabent com estan els dos i el que juguen, crec que serà una de les millors finals dels últims anys”, ha dit Ramos.