Pere Roc II i Alejandro se proclamen campions del Trofeu EnerHI de frontó

Almussafes ha acollit la final en la que la parella han derrotat a De la Vega i Guillermo

SempreValencia/ @semprevalencia

El Trofeu EnerHI de frontó, competició que reuneix les figures més reputades del trinquet amb els millors especialistes de les tres parets valencianes, ha conclòs este dissabte a la localitat d’Almussafes amb la final en la qual Pere Roc II i Alejandro s’han proclamat campions en derrotar De la Vega i Guillermo per 41-26.

Després d’uns primers moments de tanteig entre les dos parelles, per a habituar-se a l’escenari de joc i calfar els braços, Pere Roc II i Alejandro han aconseguit distanciar-se fins a posar el marcador en 18 per 5 a favor seu.

En este tram, Alejandro ha marcat la diferència en la seua parcel·la, des d’on obligava els seus rivals a colpejar de manera forçada i, sobretot, des d’on ha tingut un altíssim percentatge d’encert en les seues rematades, que ha executat amb moltíssima intenció i precisió.

A continuació ha arribat la reacció de la parella que vestia de roig. De la Vega li ha llevat el protagonisme al davanter de Paterna amb un joc igualment preciosista i efectiu, mentre que Guillermo ha secundat el seu company amb bones jugades, moltes d’elles a dos parets, que han acabat en quinze. A l’evident millora de De la Vega i Guillermo s’han afegit les errades no forçades de Pere Roc II i Alejandro, amb la qual cosa el marcador s’ha igualat a 19.

La final ha transcorregut després en una dinàmica d’igualtat amb els dos equips alternant en l’anotació, però l’equilibri ha anat trencant-se a poc a poc, novament propiciat per l’aportació d’Alejandro. El davanter havia recuperat les bones sensacions i la punteria, a més de la visió de joc per a contrarestar les escomeses rivals.

Darrere, Pere Roc II també afavoria que el seu company poguera centrar-se més en les tasques ofensives. L’esquerra del saguer de Benidorm no solament assegurava que la pilota tornara contínuament, sinó que disparava amb perill i obligava els seus contraris a cobrir molta pista i a restar amb complicacions. D’esta manera, la final s’ha ficat en 35-26 per a la parella blava.

En el tram final hi ha hagut voluntat i professionalitat per part de De la Vega i Guillermo i molta seguretat i confiança en les mans de Pere Roc II i Alejandro, que inclús han incrementat el seu avantatge fins al definitiu 41-26.

Amb este desenllaç, Pere Roc II s’estrena com a campió en la seua tercera final mentre que Alejandro aconsegueix el segon títol en la sisena final que ha disputat. De la Vega, per la seua part, es queda amb els quatre campionats consecutius aconseguits en les quatre edicions anteriors i amb un total de sis finals, mentre que per a Guillermo ha estat la primera participació en el torneig.

El lliurament de trofeus ha estat encapçalat pel president de la Fundació per la Pilota, Joan Alepuz, qui ha estat acompanyat per Elisa Valía, regidora de l’Ajuntament de València, Pau Bosch, regidor de l’Ajuntament d’Almussafes, i Rafael Vidal, vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana.

Foto dels finalistes i les autoritats/ Fotos: Fudació per la Pilota