Villamarxant recupera el seu trofeu d’escala i corda

El trinquet conegut com la catedral del Camp de Túria agrupa les semifinals en un dia i totes les partides en un cap de setmana

SempreValencia/ @semvalencia

L’activitat de l’escala i corda incorpora una nova cita en el calendari estival. El ‘I Trofeu de Vilamarxant’ entra en la programació dins del conveni de col·laboració de l’Ajuntament amb la Fundació per la Pilota Valenciana. Serà un esdeveniment únic que se celebrarà en plenes festes de la localitat vilamarxantera i on s’aposta per un format curt que es completarà en el mateix cap de setmana. Entre els dies 26 i 28 d’agost, el trinquet conegut com la catedral del Camp de Túria recupera una tradició dels anys anteriors a la pandèmia.

Al llarg de dos anys, el recinte va acollir el Trofeu Festes Patronals que agrupava als millor pilotaris de la modalitat per dalt de la corda. Ara, els jugadors més destacats del circuit podran tornar a gaudir de l’ambient especial que rodeja un trinquet amb molta tradició de pilota.

Els aficionats podran viure una jornada màgica amb les semifinals que tindran lloc el dia 26 d’agost. Dues partides amb la mateixa entrada, o cosa equivalent, el doble d’espectacle. Els encarregats d’obrir la cita seran Puchol II i Monrabal II davant Genovés II i Nacho. Per un costat, el número u de la modalitat torna a ajuntar-se amb el gran referent local que recupera el seu espai en l’elit. Per l’altre costat, Genovés II s’acomiadarà d’un trinquet on va vestir-se per primera volta de blanc, el 6 de maig de 1998 amb setze anys. La llegenda ho farà acompanyat del mitger amb millor estat de forma en l’actualitat com demostra Nacho a cada quinze.

Una vegada acabe esta eliminatòria, la programació continua amb la competència de la segona semifinal. En este cas, De la Vega i Tomás II es batran amb Francés i Félix. Ací es veurà un duel d’estils de rests. De la Vega és un passador excel·lent que domina les dues mans, mentre que Francés és un dels jugadors que no queden per la qualitat que exposa a cada colp. Al capdavant estaran dos mitgers bregats a l’hora de tancar quinzes. La partida també suposarà l’única i última oportunitat perquè Félix dispute el ‘Trofeu de Vilamarxant’. Cal recordar que el de Dénia va anunciar la seua retirada a la conclusió de la temporada, igual que Genovés II ho farà a la finalització de la programació estival.

Aquells equips que guanyen les semifinals competiran per alçar el títol el diumenge, dia 28 d’agost. Una final que serà matinal, amb un horari de les 11.30 hores, i que servirà de colofó per a la gran festa del trinquet de Vilamarxant.