La Filmoteca d’Estiu projecta ‘El Buen Patrón’ de Fernando León de Aranoa

Protagonitzada per Javier Bardem, va obtindre el premi a la millor pel·lícula en la passada edició dels Goya

SempreValencia/ @semvalencia

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport, per mitjà de l’Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca d’Estiu, el divendres 19 d’agost, a les 22.30 hores, ‘El buen patrón’ (2021), escrita i dirigida per Fernando León de Aranoa. Amb una duració de 120 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el dissabte 20 i el diumenge 21 en el mateix horari. 

Presentada a concurs en el Festival de Sant Sebastià, ‘El buen patrón’ va obtindre 20 nominacions en la passada edició dels Premis Goya i va guanyar finalment en sis categories: millor pel·lícula, millor direcció, millor guió original, millor actor (Javier Bardem), millor muntatge (Vanessa Marimbert) i millor música original (Zeltia Montes).

Protagonitzada per Javier Bardem, en una de les seues més memorables interpretacions, la pel·lícula és una àcida comèdia satírica sobre el món empresarial, però també una radiografia sobre la situació econòmica i social de l’Espanya actual. 

Julio Blanco, el propietari d’una fàbrica de balances industrials en una ciutat de províncies, espera la visita d’una comissió que decidirà l’obtenció d’un premi local a l’excel·lència empresarial. Tot ha d’estar perfecte per a la visita. No obstant això, tot pareix anar en la seua contra. Treballant contra rellotge, Blanco intenta resoldre els problemes dels seus empleats, però es produeix una inesperada i explosiva successió d’esdeveniments de conseqüències imprevisibles.

Patrimoni audiovisual valencià

Com en edicions anteriors, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm i 9,5 mm), recuperades per la Filmoteca i realitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips realitzats a partir de fragments de pel·lícules familiars de temàtica estiuenca, pàgines d’un àlbum de família que recorre diverses dècades.

Aquestes projeccions serveixen per a recordar la missió essencial de l’Arxiu de la Filmoteca: la salvaguarda del patrimoni audiovisual valencià i de la memòria col·lectiva.

Horaris i venda d’entrades

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l’abonament de deu sessions. La programació per dies i la venda d’entrades anticipades en línia estan disponibles en la web de l’IVC.

La Filmoteca de València manté l’oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

La celebració de la Filmoteca d’Estiu, que organitza tots els anys l’IVC, és possible també gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, i al patrocini de Cerveza Turia.