Funpival convoca un concurs de ‘Ninots de Pilota Valenciana’

Amb el concurs la fundació vol donar visibilitat de l’esport autòcton a les Falles

SempreValencia/ @semvalencia

Dins els seus estatuts, la Fundació per la Pilota contempla que entre les seues finalitats i activitats té com a objecte expandir la pràctica de l’esport de la pilota valenciana i augmentar l’afició per esta i el seu coneixement en la societat valenciana, contribuir a l’ordenació i regularització de l’esport professional de la pilota valenciana per tal de garantir el seu present i el seu futur, promocionar l’esport de la pilota valenciana a la Comunitat, i també en l’àmbit nacional i internacional, per a dignificar la seua imatge i incrementar el seu pes específic com a senyal d’identitat i part del patrimoni cultural del poble valencià.

Per tal d’complir el seu objectiu i finalitats fundacionals, la Fundació podrà promoure i divulgar els aspectes culturals de la pilota valenciana i la seua dimensió transcendent en l’àmbit lingüístic, social, territorial i identitari del poble valencià.

Des de la nostra entitat considerem que una forma de dur a terme estos mandats estatutaris és relacionar el nostre esport amb la festa de les FALLES, i és per això que llancem, amb voluntat de continuïtat i millora, el I CONCURS DE NINOTS DE PILOTA VALENCIANA FUNPIVAL-FALLES com a suport a la festa i punt de trobada entre ambdues senyes d’identitat pròpies.

Les comissions interessades a participar hauran de tindre en compte estes senzilles consideracions:

– El ninot ha de ser amb temàtica de pilota, que incloga el logotip de la FUNPIVAL.

– Que tinga una pilota de vaqueta.

– Cal enviar un correu a secretari@funpival.com manifestant la intenció de participar en el concurs abans del 10 de març.

– Un jurat compost per membres de la Fundació de Pilota visitarà els ninots i decidirà el guanyador el dia 17/03/22.

– La falla guanyadora rebrà un premi econòmic de 700 € que s’entregarà el dia de la final de la Lliga d’escala i corda prevista per al 9 d’abril al Trinquet de Pelayo, a més d’un banderí com a guanyador.