El Trinquet ‘El Zurdo’ de Bellreguard acollirá la final de la I Copa President de la Diputació de València de Raspall d’elit femenina

La Diputació ha sigut l’escenari per a presentar la primera final professional de la historia de la pilota femenina

SempreValencia/ @semvalencia

l Pati dels Scala de la Diputació de València ha acollit este dijous la presentació de la gran final de la I Copa President de la Diputació de València de Raspall d’elit femenina, que es disputarà dissabte que ve, 26 de febrer a les 17.10 h., al Trinquet El Zurdo de Bellreguard. La partida, que es retransmetrà en directe per À Punt, enfrontarà el conjunt format per Victoria, Myriam i Marina, amb l’equip compost per Aida, Amparo i Fanni.

Es tracta d’una final amb tints històrics, ja que proclamarà les primeres campiones d’un torneig femení de pilota a nivell professional. “Sou la punta de llança de les generacions que vindran, esteu obrint el camí a les següents i la Diputació continuarà recolzant perquè siga el primer torneig de molts, perquè la pilota és la joia de la nostra identitat i la igualtat un valor fonamental”, ha destacat el diputat d’Esports, Andrés Campos.

En la mateixa línia, el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuán, ha afirmat: “este campionat suposa una fita per a la pilota. Sens dubte serà un impuls per al futur i servirà perquè cada vegada més dones s’animen a jugar”.

Màxima igualtat

Després d’un dur torneig que va començar el passat 14 de gener, arriben a la final els dos conjunts que han mostrat una major regularitat al llarg de les 12 partides celebrades als trinquets de Bellreguard, Guadassuar, Oliva, Piles i Sueca. Així, Victoria, Myriam i Marina, de l’equip roig, es tornaran a enfrontar a Aida, Amparo i Fanni, de l’equip blau, després del recent duel que van disputar en la fase regular i que es va caracteritzar per l’extrema igualtat entre els dos.

Per això, totes les jugadores que han assistit a l’acte han coincidit en afermar que la partida estarà molt igualada. No obstant això, el seu desig és “més que guanyar, gaudir i fer un bon joc perquè el públic també disfrute”.

FOTO de portada: Diputació de València