La pilota valenciana es trasllada vora mar

Les seleccions Valencianes masculina i femenina de pilota tornen a casa com a vencedores absolutes del X Campionat Europeu de Pilota a mà 2018  celebrat aquests dies en Franeker (Països Baixos)

@semvalencia

El 8 d’octubre es celebraran sis partides en el Tinglado 2 del port de Valencia

El 8 d’octubre, la pilota es trasllada a vora mar amb  «Trinquet a la mar», una iniciativa de La Marina de València amb el suport de la Fundació per la Pilota Valenciana. Un esdeveniment que s’emmarca dins dels actes programats per a commemorar el 9 d’Octubre, i que naix amb l’objectiu principal de difondre l’esport propi dels valencians en un marc no habitual, vora mar. 
 
Esta primera edició de «Trinquet a la mar» es celebrarà el pròxim dia 8 d’octubre al Tinglado 2 de l’històric port de València, on s’habilitarà un espai que simularà un trinquet. Per a l’ocasió s’han programat sis partides que comptaran amb la presència de dotze dels millors pilotaris del moment de les modalitats de raspall i escala i corda.
 
Competició en format triangular

En cada disciplina es completarà un triangular: les sis parelles participants -tres en raspall i tres en escala i corda- s’enfrontaran entre elles i en acabar es proclamarà campiona de cada modalitat la que haja obtingut millor puntuació en el global de totes les confrontacions.
 
L’activitat començarà al matí, a les 10.00 hores, amb la partida a raspall que enfrontarà a Moltó i Raúl contra Badenes i Canari. A continuació, en la disciplina per dalt corda, Puchol II i Álvaro Gimeno jugaran contra De la Vega i Félix. 
 
La segona partida de raspall es disputarà a les 11.30 hores amb Vercher i Roberto mesurant les seues forces davant Badenes i Canari. En acabar, torn per a l’escala i corda, amb Genovés II i Javi que tindran en la contra a De la Vega i Félix.
 
Els títols es decidiran a la vesprada, quan es completaran les altres dues partides de cada triangular. A les 17.00 hores, Moltó i Raúl s’enfrontaran a Vercher i Roberto. I a continuació, Puchol II i Álvaro Gimeno jugaran contra Genovés II i Javi.
 
L’accès a les partides és gratuït, pero és necessari confirmar assitència mitjançant la plataforma enterticket per motius d’aforament.