Mostra Viva analitzarà la realitat de Gaza a través de la videocreació femenina

El cicle s’inaugura demà dilluns amb una Màster class i performance de la valenciana Elia Torrecilla

SempreValencia/ @semvalencia

El festival Mostra Viva inicia hui la seua tercera setmana de programació amb la inauguració de la secció de Videocreació en col·laboració amb la Biennal Internacional Dona i Cinema. La trobada anirà des de demà 4 d’octubre fins al dimecres dia 6 i es tornarà a celebrar íntegrament en l’OctubreCCC; en aquesta ocasió presentarà diferents projectes de Videoart en tres sessions començaran totes a les 19 hores.

El cicle començarà demà amb una Màster Class i posterior performance per part de la valenciana Elia Torrecilla, que desenvolupa un projecte artístic interdisciplinari amb el qual busca una exploració de la nostra relació amb l’entorn urbà per a generar un conjunt d’accions i intervencions mínimes.

El dimarts es presentarà el projecte «El vídeo del minut», promogut per Drac Màgic i Mostra Films de Dones, de Barcelona, que és un espai de creació dirigit a totes les dones que vulguen expressar-se a través del llenguatge audiovisual, l’acte finalitzarà amb la projecció d’una selecció de peces.

D’altra banda, la realitat del coflicte palestí-israelià serà el tema central de les tres obres que es projectaran el dimecres 6 d’octubre i que ofereixen la visió particular de tres dones àrabs a través de l’expressió audiovisual. La sessió començarà amb «Memory of the Land», de Samira Bardran, una reflexió sobre la condició humana sota el jou de la violència. La segona obra, «In the Future They Ate With the Finest Porcelain», de Larissa Sansour i Søren Lind, resideix en el tall transversal entre ciència-ficció, arqueologia i política. Finalment, es podrà veure «Deep Sleep», de Basma Alsharif, un viatge gravat en pel·lícula de Súper 8 mm que mostra les ruïnes de civilitzacions antigues incrustades en una civilització moderna també en ruïnes. Després del visionat de les peces se celebrarà un debat sota el títol «Veus de la resistència: dones àrabs i videoart».

La setmana continuarà per a Mostra Viva, el dijous amb l’inici de l’Encontre d’escriptors, el dijous 9 d’octubre i acabarà amb el cicle d’Arts de carrer, que es celebrarà a partir del pròxim dissabte al Parc Central per primera vegada. Tota la programació detallada i la reserva d’entrades estan disponibles en la web mostraviva.org.