Els líders obrin la quinta jornada lliguera a Vilamarxant i Sueca

SempreValencia/ @semvalencia

Les lligues professionals arrancaran hui a ambdues modalitats als trinquets de Vilamarxant i Eusebio de Sueca en dues partides on els líders, Benidorm i Alzira, s’enfrontaran amb dos equips que vénen de perdre a la darrera data. A més a més, pel que respecta a la XXXVII Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València, s’aplega a l’equador de la fase classificatòria de la competició.

Així doncs, la instal·lació de la Ribera Baixa obrirà la jornada de raspall a partir de les 18.00 hores amb un confrontament entre Xeraco, amb Ian, Canari i Ricardet, i Alzira, amb Pablo, Seve i Lorja. Es tracta d’un duel on els líders en solitari es mesuraran davant un equip que hui dia seria el seu rival a les semifinals. Tanmateix, encara és prompte per a parlar de la segona fase però el bon rendiment del trio de Pablo converteix a l’equip alzirenc en el gran favorit per aplegar a les rondes finals. Els riberencs conten les seues partides per victòries i només han concedit dos punts als seus rivals. L’últim triomf va ser davant Barxeta (10-30) al trinquet ‘El Rovellet’ de Dénia a un duel on Alzira va demostrar la seua solidesa al llarg de la Lliga. Seve, vigent campió, va superar a Raúl, que ha estrenat posició al mig a esta edició lliguera, gràcies a la seua força.

Per l’altra banda, Xeraco ha competit en dues partides en menys d’una setmana. El dissabte 1, els xeraquers disputaven la quarta jornada on van aconseguir la seua primera victòria a la Lliga davant Villanueva de Castellón (25-30) al trinquet de Llosa de Ranes. Una gran actuació de Ian va permetre remuntar un marcador que anava 5-25 en contra seua. Així mateix, el passat dimarts al trinquet d’Oliva va caure derrotat contra el conjunt local. Es tractava d’un encontre ajornat a causa del mal oratge i que al calendari original corresponia a la segona data. Ian, Canari i Ricardet van perdre (20-30) davant Oliva en una partida on mai es ficaren per davant al marcador. El conjunt oliver va avançar-se amb tres jocs d’inici, però els xeraquers van aplegar a igualar a 20 amb un efectiu Ricardet a la punta, mentre que Canari i Ian van agafar protagonisme segons avançaven els jocs. Tot i açò, Xeraco no va poder sumar més jocs davant l’alt estat de forma dels seus rivals.

Amb estos resultats, el trio de Ian va sumar tres punts en quatre dies i acumula quatre unitats, cosa que hi ha permet a Xeraco pujar fins al quart lloc que tanca les places d’accés a les semifinals. Per la seua banda, Alzira està al capdavant de la classificació amb vuit punts i amb un coeficient positiu de 65 tantejos. Pablo, Seve i Lorja tenen sols un punt més que els segons, Oliva, però si suma un punt davant Xeraco s’asseguraria el primer lloc una jornada més.

La jornada seguirà el dissabte al trinquet d’Oliva amb el confrontament entre Barxeta i El Genovés, i conclourà el diumenge al trinquet de Xàbia amb el duel entre Villanueva de Castellón i Oliva.

De la Vega en acció/ Fotos: Funpival

REOBERTURA DEL TRINQUET DE VILAMARXANT

Almussafes, amb De la Vega, Raúl i Monrabal II, i Benidorm, amb Pere Roc II, Javi i Carlos, seran els protagonistes de l’inici de la quinta jornada de la XXIX Lliga Bankia d’escala i corda al trinquet municipal de Vilamarxant a partir de les 18.00 hores. A més a més, ambdós conjunts també seran partícips de la reobertura de la instal·lació vilamarxantera després de sit mesos tancat.

La considerada com ‘catedral del Camp de Túria’ ha estat sotmesa a una profunda remodelació. Pel que fa al terreny de joc s’han reformat els vestuaris, s’han substituït més d’un centenar de lloses, s’ha polit el pis i s’han pintat les parets; mentre que al recinte s’hi han instal·lat seients a les galeries del dau i la llarga, s’hi ha habilitat una taquilla per a les entrades i les marxes, s’han reformat els banys i s’ha afegit altre nou dins del trinquet a l’altura del 9, així com el bar. Per a celebrar esta remodelació, l’ajuntament ha convidat a tots els aficionats, ja que l’entrada serà gratuïta.

Pel que respecta a la partida, el líder i el cuer s’enfrontaran en un duel amb equips que tenen dinàmiques totalment diferents. Benidorm aplega llançat a la quinta jornada, ja que no coneix la derrota a la Lliga, mentre que Almussafes encara no ha sumat cap punt en caure als seus tres encontres disputats fins a la data de hui, encara que cal recordar que els de la Ribera Baixa han descansat una jornada, però no així els benidormers.

A l’última data, el trio de Pere Roc II va véncer a Murla (35-60) al Nou Trinquet d’Alzira, que també es reobria, i va demostrar que és l’autèntic dominador de la competició, ja que enfront tenia a l’altre equip que no havia perdut fins eixa data. A la regularitat i eficàcia de Pere Roc II i Javi, es va sumar una excel·lent actuació de Carlos a la punta en saber tancar quinzes al tindre ben mesurada la característica llotgeta de la instal·lació alzirenca.

Per la seua banda, el trio de De la Vega va perdre davant Vila-real (60-20) al trinquet de Pelayo. Almussafes va aconseguir només un tanteig perquè el seu joc defensiu no el va beneficiar davant Puchol II, Tomàs II i Guillermo. Tot i açò, De la Vega va aconseguir passar moltes pilotes a canxa contrària.

A la classificació, Benidorm lidera amb vuit punts i un coeficient positiu de 80 tantejos. Encara que els de la Marina Baixa caigueren demà, continuarien líders, ja que Vila-real és segon amb 6 unitats i el seu coeficient és pitjor que el benidormer. Per la seua banda, Almussafes no suma cap punt a la classificació i si guanya podria pujar un lloc, ja que Dénia té una unitat al seu caseller.

Una vega jugada esta partida, la quinta jornada lliguera d’escala i corda continuarà el dissabte a Pelayo amb l’encontre entre Pedreguer-MasyMas i Montserrat; i finalitzarà al trinquet de Bellreguard el pròxim diumenge amb l’enfrontament entre Dénia i Murla.