Primera jornada de competició a la Lliga Bankia de Raspall

@semvalencia

Comença la Lliga profesional de Pilota Valenciana 2019. La primera jornada de la Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València s’ha completat este dilluns al trinquet de Xeraco on l’equip d’Oliva de Montaner, Brisca i Gabi ha superat a la formació local de Pablo, Canari i Raúl per 25-10.La partida s’ha posat molt prompte favorable als ‘visitants’, que en el primer joc trencaven el traure de Pablo i en el segon sumaven al dau, això sí després de tombar un val dels rivals. En estos moments inicials destacava la solvència amb la qual Brisca aconseguia els quinzes i el poderós joc de Montaner, especialment amb la treta.La formació de Xeraco ha aconseguit retallar distàncies en sumar amb autoritat des del dau (5-10), però posteriorment ha vist com el trio d’Oliva se n’anava en el marcador per a posar el triomf a solament un parcial (5-20) En veritat, els tres de blaus estaven sent millors en este tram, principalment en la definició.Però Pablo, Canari i Raúl han tret el geni i el bon joc, per a protagonitzar un final de partida excel·lent, com també ha passat en el bàndol vencedor. Han sigut dos jocs d’anada i tornada, de pegar de totes les maneres i restar rematades que semblaven impossibles de tornar, així com de molts aplaudiments des de l’escala.

La competició descansa ja fins al divendres, quan visitarà el trinquet de Piles. Els resultats de la primera jornada i la classificació els podeu consultar en l’apartat corresponent de la Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València.

La lliga 2 ha començat este dimarts, tenim altres dues competicions a seguir i de les quals gaudir. La Lliga 2 de raspall, que comença al trinquet d’Oliva, i la Lliga 2 d’escala i corda, que arranca a Massamagrell.Atenció perquè no és una segona divisió de les Lligues Bankia. Es tracta de competicions que s’han confeccionat per als pilotaris que esta vegada no han tingut lloc en la Lliga Bankia o que sí hi participen en ella, però en esta tenen la responsabilitat d’ocupar una altra demarcació en la canxa, com és el cas dels punters, que ara passen al mig.