Grans xefs en el segon Concurs Gastronòmic Valencià de la Tòfon

@semvalencia

L’edifici Veles e Vents, situat a La Marina de València, acollirà dilluns que ve 14 de gener la celebració de la segona edició del Concurs Gastronòmic Valencià de la Tòfona d’Andilla, que reunirà una important selecció de xefs nacionals per a oferir les seues creacions culinàries a partir de la tòfona negra d’hivern (tuber melanosporum) com a principal ingredient.

Una aposta gastronòmica que ve de la mà de l’Ajuntament d’Andilla, municipi de la Serrania valenciana que ha decidit posar en valor a tots els nivells la tòfona negra, un producte autòcton i un dels grans tresors de la localitat.

El Patronat de Turisme de València i el programa turístic i gastronòmic “Del Tros al Plat” recolzen un any més el certamen, que valora la tòfona d’Andilla com a element dinamitzador i promotor de desenvolupament d’aquest territori de l’interior valencià.

Un total de sis cuiners professionals procedents del sector de la gastronomia i l’hostaleria de tota Espanya, seleccionats com a finalistes de més d’una trentena d’inscrits, oferiran a convidats i jurat les seues receptes exclusives elaborades amb la tòfona com a ingredient principal.

Els professionals finalistes són:

  • Aitor Martínez Ros, del Restaurante Can Ros, Burriana
  • Juan Ramón Sau Ceitegui, de Café del Marques, Zaragoza
  • Néstor Oreiro Campos, del Restaurante Esencia de Beneferri, Valencia
  • Rosa Gómez Martínez, del Restaurante San Vicente de Villar del Arzobispo, Valencia
  • Fernando Ferrero, de La Marítima » Grupo La Sucursal», Valencia
  • Kiko Lázaro, del Restaurante Belvedere, Benidorm

Tot ells mostraran no solament el millor de les seues creacions culinàries sinó que lluitaran, a més, per aconseguir algun dels tres premis que l’organització ha preparat per a l’esdeveniment, que sumen fins a 1.700 euros per als tres primers classificats (1000€, 500€ i 200€). A més, el guanyador del certamen podrà participar amb una ponència sobre la Tòfona Negra i un showcooking en ‘Gastrónoma 2019’.

El jurat estarà compost per alguns dels grans experts de la cuina valenciana: Begoña Rodrigo, de la Salita Restaurant; els crítics gastronòmics Sants Ruiz i Pedro García Mocholí; la cronista gastronòmica Michelle Bensadon i Evarist Caselles, director del Patronat de Turisme de València.

El II Concurs Gastronòmic Valencià de la Tòfona d’Andilla permetrà, a més, assaborir maridatges especials de tòfona amb diversos elements culinaris, com la cervesa (Amstel Oro), formatge (Solaz), pernil (Redondo Iglesias) o cava (Brut Nature de Vegamar).

El certamen comptarà amb la presència també de representants Turisme Comunitat Valenciana, de la Generalitat Valenciana i del Patronat de Turisme de la Diputació de València.

L’esdeveniment serà el preludi d’una altra de les grans cites que aquest mes de gener ofereix el municipi d’Andilla: la II Fira Valenciana de la Tòfona-Fivatruf, que se celebrarà en la localitat serrana els dies 26 i 27 de gener de 2019.