Comença la Lliga Bankia d’escala i corda i la Lliga Bankia de raspall

@semvalencia

Les competicions per equips més rellevants de la pilota professional, la Lliga Bankia d’escala i corda i la Lliga Bankia de raspall, ja tenen definits els seus calendaris definitius que programaran un total de 30 confrontacions en cada campionat, 10 per cada equip, en una fase regular que es jugarà a anada i tornada.

La competició de raspall començarà divendres que ve amb una partida entre l’equip de Barxeta, format per Moltó, Josep i Lorja, i el de Dénia, amb Ian, Sanchis i Miravalles. Ells seran els encarregats d’obrir la competició a les 18.00 hores al trinquet de Genovés.

La primera volta d’esta Lliga es tancarà el diumenge 10 de febrer a les 12.00 hores a Ontinyent, amb una jornada on s’enfrontaran l’equip de Barxeta i el de Xeraco, amb Pablo, Canari i Raúl. El divendres 15 de febrer s’iniciarà la segona volta on cada equip es mesurarà amb la resta de formacions una altra vegada. Este dia jugaran l’equip de Barxeta i el de Dénia. La ronda conclourà el diumenge 17 de març a les 12.00 hores al trinquet d’Oliva amb una partida entre el conjunt de Villanueva de Castellón, amb Marrahí, Tonet IV i Néstor, contra el local, amb Montaner, Brisca i Gabi. Durant tota esta fase regular la Lliga Bankia de raspall visitarà onze localitats diferents: Bellreguard, la Llosa de Ranes, Xeraco, Piles, Genovés, Oliva, Guadassuar, Benigànim, Sueca, Dénia, Xàbia i Ontinyent.

El va de bo de la Lliga Bankia d’escala i corda es donarà dissabte que ve a les 18.00 hores en el trinquet Pelayo. La trobada confrontarà a l’equip de Pedreguer-Masymas, format per Francés, Pere i Tomás II, contra el d’Almussafes, amb De la Vega, Félix i Nacho. L’anada es tancarà com en el raspall, el diumenge 10 de febrer, però en este cas a Benidorm a les 11.30 hores amb la formació de Murla, composta pel Genovés II, Javi i Héctor, i la de Pedreguer-Masymas.

Les quinze partides de tornada començaran també el divendres 15 de febrer a les 23.00 hores a Vila-real jugant l’equip de València, format per Puchol II, Raúl i Bueno, i el de Vila-real, amb Soro III, Jesús i Carlos. Però serà l’enfrontament entre l’equip de Murla i Pedreguer-Masymas el que tancarà la fase regular d’esta modalitat el diumenge 17 de març en el trinquet de Murla a les 11.30 hores. Durant estes 30 confrontacions la Lliga Bankia d’escala i corda visitarà quinze localitats diferents: València, Guadassuar, Vila-real, Pedreguer, Massamagrell, Benidorm, Bellreguard, Borriana, Xàbia, Benissa, Murla, Vilamarxant, Petrer, La Pobla de Vallbona i Dénia.

Una vegada conclosa la fase regular de totes dues lligues, els quatre primers equips de la classificació accediran a les semifinals, que es disputaran a anada i tornada, mentre que les dues finals seran a partida única i es jugaran en la primera quinzena del mes d’abril. Finalment, recordar que el sistema de puntuació ha variat, estant la victòria premiada amb 2 punts mentre que l’equip derrotat tindrà la possibilitat de sumar 1.

Equips raspall:
Barxeta: Moltó, Josep i Lorja
Xeraco: Pablo, Canari i Raúl
Oliva: Montaner, Brisca i Gabi
Villanueva de Castellón: Marrahí, Tonet IV i Néstor
Genovés: Sergio, Seve i Ricardet
Dénia: Ian, Sanchis i Miravalles

Equips escala i corda:
Benidorm: Pere Roc II, Santi i Monrabal II
València: Puchol II, Raúl i Bueno
Vila-real: Soro III, Jesús i Carlos
Pedreguer-Masymas: Francés, Pere i Tomás II
Almussafes: De la Vega, Félix i Nacho
Murla: Genovés II, Javi i Héctor