Mueveloreina, Sense Sal i Badlands en Sona la Dipu

Badlands Cullera © Foto Liberto Peiro

@semvalencia

Els grups Mueveloreina, Sense Sal i Badlands compartiran escenari amb els artistes ja presentats i els semifinalistes de la present edició 2018 a Ontinyent, Valencia.

Els primers a actuar seran els ‘trapers’ Mueveloreina, a Montcada al costat d’Orozco i els semifinalistes Tin Robot, The Seafood Special i Mr. Perfumme el 7 de setembre. L’endemà, a Manises, Badlands actuarà al costat de Varry Brava i Sidecars en una semifinal en la qual competiran Nuc, Linqae i Fuego Amigo. Finalment, el grup Sense Sal completarà la presentació del guanyador a Gandia el 28 de Setembre al costat de Zoo i Rayden.

22 d’agost a tres grups amb un clar protagonisme de les dones

En la línia d’incentivar la presència femenina al programa musical de la Diputació, l’àrea d’Igualtat i Joventut que dirigeix Isabel García ha promogut, al costat del jurat més igualitari de la història del certamen, aquesta inclusió en el cartell dels concerts de grups amb un important protagonisme de veus i artistes femenines.

 

Calendari del Programa

 

Les semifinals del Sona 2018 arrencaran el 22 d’agost a Ontinyent, amb l’actuació de La Pegatina i La Habitación Roja com a caps de cartell. Un dels grups convidats obrirà el concert i l’altre ho tancarà després de l’actuació dels tres aspirants, una altra de les novetats de la present edició, un format que es repetirà en cadascun dels concerts.

El 25 d’agost tindrà lloc la segona de les semifinals, amb L’Arrel i Desacatament acompanyant als grups del Sona la Dipu a Requena.

El dia 7 de setembre , Orozco actuarà a Montcada amb Mueveloreina i l’endemà ho faran Sidecars, Varry Brava i Badlands a Manises.

La final de la present edició del Sona, el 22 de setembre a La Pobla de Vallbona, serà el concert més rocker amb les actuacions de dos clàssics: Mag de Oz i Siniestro Total. L’últim concert de gran format serà a Gandia el 28 de setembre, on el grup natiu Zoo i el raper Rayden i el grup català Sense Sal compartiran cartell amb el guanyador del Sona la Dipu 2018.

Al premi final, que consisteix en l’enregistrament d’un disc i la possibilitat real de realitzar gires nacionals i internacionals, optaran aquest any els grups valencians Fuego Amigo, Kill The President!, L’Home Brut, Linqae, Los Invaders, Mr. Perfumme, NUC, Perifèria Nord, The Seafood Special, Tin Robots, Twise i Yo Diablo. Aquests han estat els seleccionats per Amalia Garrigòs, Kiko Tur, María Carbonell, Marta Moreira i Quique Medina, els membres del jurat paritari, entre les 101 maquetes presentades.