Hui es disputa el ‘Gran Fondo de Siete Aguas’

SempreValencia/ @semvalencia

Aquest cap de setmana torna el Gran Fondo Internacional de Siete Aguas, “la joia de les carreres de la Comunitat Valenciana”, com algú va batejar fa molts anys a aquesta prova que encara resisteix i millora amb el pas dels anys. Amb aquesta edició són ja 39 els anys que porta celebrant-se aquesta competició, la qual cosa serveix, a més, per a presumir d’una longevitat molt major que la del propi circuit de carreres populars de la Diputació de València.

Amb antecedents així, no és arriscat afirmar que el circuit degà de l’atletisme popular espanyol arriba aquest cap de setmana a un dels seus escenaris més emblemàtics. Els mítics 15.150 metres i les seues exigents pujades posaran a prova un any més les forces i la il·lusió dels participants: més de 1.300 atletes que ja han confirmat la seua presència en aquesta carrera. Entre ells, el campió d’Espanya de Trail Running Enrique Meneses; Javier Martínez, el germà del campeonísimo Chema Martínez; o tot un campió d’Europa de 1.500 com José Antonio Redolat, que s’estrena a Siete Aguas.

El cartell femení també té un extraordinari ganxo amb participants com la campiona d’Europa promesa de 5.000, la francesa Liv Westphal; la número dos d’Equador en marató i mitja marató, Katherine Ortiz; la campiona d’Espanya de Cross Master, M. José de Toro; la campiona regional de mitja marató a Albacete, M. Ángeles Magán: i les atletes més destacades de la general del circuit de la Diputació.

El GFI de Siete Aguas, a més de ser un espectacular esdeveniment esportiu, també té un fort vessant solidari amb una singular fira en la qual se citen expositors de diferents causes, com el servei de guarda-roba solidari a càrrec de la fundació Agua de Coco per a l’escolarització de xiquets a Madagascar o Cáritas Parroquial, que farà un any més la seua habitual campanya de recollida d’aliments.