Mes de 11.000 atletes prenen València en la 10K Ibercaja

SempreValencia/@semvalencia

Un any més, i van 10, la 10K València inaugurava el “any runner” de la capital del Túria. Amb eixida i arribada en el Passeig de l’Albereda, la prova va congregar a més de 11.000 atletes que van prendre l’eixida en 6 tandes a partir de les 09:30 del matí. Se celebrava així una edició que apostava per millorar les seues marques comptant amb un formidable planter d’atletes d’elit i impulsar la participació femenina popular.

Milers d’atletes populars, entre ells quasi un 30% de participació femenina, reprenien així l’activitat “runner” de la ciutat amb un traçat que es desenrotllava principalment en l’entorn del passeig de l’Albereda, passant també pel Pont del Reial, Blasco Ibañez o l’Avinguda d’Aragó. Un traçat pla, ample i ràpid ideal per a tots aquells que buscaven mesurar les seues forces i establir els objectius per al nou any.

Multitudinaria participació: Foto: FDM

En l’altra galàxia que suposen els atletes d’elit vinguts per a la prova va destacar especialment la categoria femenina, on s’aconseguiria un nou rècord de la prova a càrrec de la kenyana Sandrafelis Chebet Tuei amb una marca de 30´56″, dos minuts inferior a l’anterior, que ostentava l’última guanyadora del Circuit Divina Pastora de Carreres Populars de València, Fátima Ayachi (32´56″). No seria l’única que milloraria el rècord actual ja que les també kenyanes que completarien el pódium també ho van fer, Noraj Jeruto Tanui segona, amb 31´17″ i Mary Waithira Munanu tercera amb 31’34”.

En categoria masculina no es va poder batre el rècord absolut de la prova, fixat en 27´52″ la passada edició pel kenyà Nicholas Mboroto Kosimbei, la segona 10K més ràpida d’Espanya, després de la Sant Silvestre Vallecana, quedant-se les marques en el límit dels 28 minuts. 28´03″ per al guanyador, l’etíop Tsehay Abayneh Degu per davant del també etíop Taye Girma 28´06″ i l’eritreu Yohanes Gebregergish 28´09″.

La Milla

A la finalització de la 10K es va celebrar també la IV edició deLa Milla” així com “La Milla Kids” per a menors entre 12 i 16 anys i la “10Kids” per a xiquets fins a 12 anys. Posant així punt final a una prova que estenia el seu programa d’activitats durant tot el cap de setmana.

Un esdeveniment que arriba a la seua maduresa amb el seu desé aniversari, consolidant-se com una de les grans cites populars del calendari “runner” de la ciutat i que suposa el tret d’eixida per als amants de les sabatilles.