Associació esportiva valenciana CESG imparteix esquí adaptat per a persones amb diversitat funcional

Club d'Esquí Sierra de Gúdar (CESG)

@semvalencia

El Club d’Esquí Sierra de Gúdar (CESG), associació esportiva valenciana sense ànim de lucre, està duent a terme el projecte CESG-INTEGRA, que permet el desenvolupament de l’esquí adaptat. Amb les subvencions rebudes l’any 2017 de la Diputació de València, el CESG va formar al seu professorat en els cursos més prestigiosos, va comprar material d’última generació (dues monoesquís amb estabilos) i va impartir 50 hores de classe per a 30 persones amb alguna discapacitat de mobilitat, sensorial i cognitiva.

 

Actualment, el CESG conta ja amb tres equips d’aquestes característiques i, amb l’ajuda concedida enguany per la Diputació, té previst formar en esquí adaptat a un equip de competició que participe en el Campionat d’Espanya, on no faltarà el seu esquiador Jaime Almenar, actual subcampió nacional en la seua categoria.

 

En aquesta mateixa línia, al mateix temps que s’imparteixen aquestes classes d’esquí adaptat, s’organitzen jornades de baptisme de neu amb introducció a l’esquí, a les quals assisteixen persones individuals o grups d’associacions com Asindown, Tetrasport, o l’associació BalletVale+, que usa el ballet i l’esquí com a teràpia per a xiquets amb paràlisi cerebral.

 

A més, segons informen des de l’associació, a partir d’ara hi haurà esquí adaptat tots els caps de setmana de la temporada. Una trucada a la qual s’espera que acudisquen tant persones individuals com a grups, d’oci i de competició, esportistes i associacions, veterans i xiquets… així com persones amb mobilitat reduïda, xiquets amb paràlisi cerebral, membres d’Asindown.