Es presenta la Copa Caixa Popular d’escala i corda i de raspall

La seu de l’entitat financera valenciana ha reunit a la gran part dels participants d’una competició que arranca este dimecres a Castelló de Rugat

SempreValencia/ @semvalencia

Un any més la Copa Caixa Popular compleix amb el tradicional acte de presentació en la seu de l’entitat financera valenciana. Quasi la totalitat dels jugadors participants han coincidit este dimarts per a donar a conéixer una competició que s’obre este dimecres al trinquet de Castelló de Rugat amb la novena edició en raspall.

En este cas, l’equip representatiu de la Llosa de Ranes, amb Montaner i Seve, es veurà les cares amb el de Castelló, amb Marrahí i Raúl, en una partida programada per a les 18.30 hores. En la disciplina d’escala i corda, les primeres partides de la setzena edició tindran lloc este divendres als trinquets de Vila-real i Vilamarxant.

En les intervencions dels pilotaris hi ha hagut una idea clara que és la conformitat de jugar per parelles i l’equilibri que hi ha a cada equip. “La Copa Caixa Popular és una competició que li guarde estima per la manera de competir i perquè també he guanyat una. Els equips estan compensats i hem de començar forts des del principi”, ha comentat Marc, subcampió el 2022 en escala i corda, que enguany participa amb Conillet.

Una modalitat on hi ha hagut un pilotari que este estiu ha destacat sobre la resta, Tomás II, i que en la Copa Caixa Popular repetirà equip amb José Salvador, amb el qual va ser campió recentment a La Pobla de Vallbona. “Estem preparats per a donar el nostre nivell. Juguem a gust i crec que som una parella que els contraris han de marcar per a guanyar-nos”, ha comentat Tomás II.

Un dels campions de l’any passat en raspall va ser Ian, el qual recorda una final “on no ens vam rendir en cap moment i li vam pegar la volta. No es pot abandonar mai i repetir amb Brisca em fica content perquè ens coneixem bé”. Entre els derrotats de la final del 2022 estava Canari, el qual busca completar el seu palmarés amb la Copa Caixa Popular. “La veritat que va estar molt a prop i encara tinc l’espina clavada per deixar la pilota quan teníem el quinze guanyador. Enguany confie tindre un bon paper amb Salelles II”, ha rememorat Canari.

A més, la Copa Caixa Popular també obri portes a pilotaris que no tenien oportunitats de ser titulars en grans competicions. És el cas de Salva Palau que s’estrena amb Javi en escala i corda. “Crec que farem bon paper, estem bé físicament i pot continuar l’estat de forma que hem tingut al llarg de l’estiu”, confia Palau. En altre sentit, també hi ha opcions perquè els punters es desenvolupen al mig i siguen més protagonistes del joc, per exemple, amb Ricardet. “Sé que és un repte complicat, però conec molt bé a Iván. És diferent jugar a la punta que de mitger, no tens eixa ajuda dels companys, però estic molt agraït amb la Fundació per la Pilota per l’oportunitat i amb esta il·lusió espere fer el màxim possible”, ha destacat Ricardet.

Autoritats

La presentació ha estat conduïda per Paco Alòs, director de RSC i Relacions Institucionals de Caixa Popular. “Ja són quatre anys que Caixa Popular aposta per la professionalització de la pilota. A alguns de vosaltres us he vist créixer i la veritat és que el canvi que s’ha donat en el món professional és molt important. Agraïsc l’esforç dels ajuntaments, per la proximitat amb la pilota i per crear un entorn amb una base d’aficionats. També a la Diputació de València pel protagonisme que ha tingut a l’hora de mantenir i recuperar la pilota. Amb la Copa Caixa Popular, els jugadors teniu l’oportunitat de demostrar que la pilota és un joc intens, plàstic, on la individualitat i l’equip formen una conjunció considerable, però sobretot que és un joc de cavallers. Això és el que aficiona a la gent i el que atrau nous públics. L’aposta de Caixa Popular ha evolucionat des de la base fins al recorregut com a professional d’elit. Ací vam veure necessària també la creació de la Copa 2 per generar un pont fins a eixe món. Els valencians tenim uns elements interessants i l’esforç que feu per mantenir la pilota és crucial per a la societat”, ha dit Alòs.

També ha intervingut en l’acte el president de la Fundació per la Pilota, Juan Ureña, qui ha manifestat que “el dit de Caixa Popular és on toca estar i ara toca amb la pilota. Caixa Popular mereix tot el reconeixement del món, igual que tots els ajuntaments que aposten per la pilota”. Així mateix, des de la Fundació per la Pilota s’ha volgut recolzar l’agraïment a tots els ajuntaments que mantenen viva la flama de la pilota des de les escoles fins a l’activitat professional setmanal, o amb el patrocini dels equips en les competicions, com és el cas de la Copa Caixa Popular.

Intervenció de Juan Ureña i Paco Alós/ Fotos: Funpival

En este sentit, l’acte també ha comptat amb la presència de Juan Mascarell, regidor de l’Ajuntament d’Oliva; Fernando Gandía, regidor de l’Ajuntament d’Ontinyent; Ferran Calabuig, regidor de l’Ajuntament de Castelló de Rugat; Aléxter Fuertes i Jaime Ruix, regidors de l’Ajuntament de La Pobla de Vallbona; així com, Juan Carlos Peñalver y Josep Martínez, regidors de l’Ajuntament de Montserrat. “Amb Iván tenim un professional molt important que ha sigut el precursor del creixement de la pilota a Ontinyent els darrers anys”, ha assenyalat Fernando Gandía sobre l’equip ontinyentí i el seu pilotari. Per la seua part, Aléxter Fuertes ha recalcat que “és un orgull i un plaer donar difusió del nostre esport. És rellevant donar la possibilitat que el públic del nostre poble i dels municipis del voltant puguen assistir al trinquet”.