El patronat de la Fundació per la Pilota Valenciana acorda mantenir l’activitat

Marrahí, Giner i Puchol II han acudit en representació dels jugadors professionals

SempreValencia/ @semvalencia

El patronat de la Fundació per la Pilota Valenciana s’ha reunit este dilluns en sessió extraordinària per a analitzar la situació de l’entitat i el futur més immediat de la pilota professional després de la contractació per part de la Federació de Pilota de la majoria dels jugadors professionals per a les temporades 2024 i 2025.

Des de la seua condició de president, Juan Ureña ha dirigit el patronat i ha exposat que la Fundació ha de continuar l’activitat fins que acabe l’any, tal i com, a més a més, informen  els economistes i juristes consultats per l’entitat.

Abans de la votació, tots els patrons han manifestat el seu punt de vista i han mostrat la seua voluntat per ajudar a aconseguir el millor per a l’esport de la pilota valenciana. Una vegada feta la votació, s’ha acordat mantenir l’activitat segons estava previst i programat fins que acabe l’any 2023.

Cal assenyalar que han exercit el seu dret a vot els representants dels diferents patrons de la Fundació que han estat presents, càrrec en el qual s’han estrenat el nou president de la Diputació de València, Vicent Mompó, i la nova regidora d’Esports de l’Ajuntament de València, Rocío Gil.

Encara que no tenien dret a vot, en la reunió i votació també han estat presents els pilotaris Marrahí, Giner i Puchol II en representació dels jugadors professionals. A més a més, han tingut l’oportunitat d’expressar la seua opinió, com així ha fet Julio Marrahí.

Finalment, el patronat també ha acordat fer una altra reunió a finals de setembre o en el mes d’octubre per a analitzar el futur de la Fundació i les seues competències a partir de l’1 de gener de 2024. D’esta manera, els components del nou govern valencià hauran tingut temps d’estudiar i avaluar tota la documentació, incloent les al·legacions presentades per la Fundació a la Conselleria, per a decidir quin és el millor camí per a la pilota professional.

En este sentit, la Comissió Executiva en ple de la Fundació ha manifestat que posa els seus càrrecs a disposició dels nous governants i, per extensió, nous patrons de l’entitat, perquè són ells qui han de decidir el futur de la pilota professional, i no “persones particulars que es mouen per interessos privats”.

Així mateix,  s’ha recordat que la Fundació es va crear per a resoldre els problemes que els pilotaris professionals van tindre amb l’empresa privada que organitzava les competicions i que en els seus cinc anys de funcionament s’ha aconseguit una estabilitat per als jugadors, que s’ha duplicat el pressupost i s’ha incrementat considerablement el nombre de pilotaris amb fitxa, millorant a més les seues condicions laborals, més aquells que són contractats de manera eventual per a disputar competicions. Tot això, aconseguit amb una pandèmia que va alterar totes les previsions i amb la posterior complicada conjuntura econòmica.