Tonet IV es proclama tetracampió de raspall en Xeraco

El pilotari del Genovés guanya el Campionat Individual al superar a Iván en la final

SempreValencia/ @semvalencia

Tonet IV continua sent el rei del Campionat Individual – Trofeu President de la Generalitat i també de la modalitat de raspall. El pilotari del Genovés ha aconseguit este dissabte el seu quart títol del mà a mà en superar Iván per 25-5 en la final disputada al trinquet de Xeraco.

Tonet IV ha assolit el triomf seguint el seu guió de pegar molt, sempre amb pena per al rival, de ser més ràpid que un llamp i més precís que un cirurgià. Una altra actuació excel·lent del gran dominador del raspall davant un rival molt digne que en els primers jocs ha oposat molta resistència, encara que en el tram final s’ha quedat sense idees per a revertir el domini de l’ara tetracampió.

Els tres primers jocs han sigut per a Tonet IV, encara que se’ls ha hagut de treballar. L’inicial l’ha fet al dau i en el segon val a força de disparar i d’insistir perquè Iván ho tornava tot per complicat que fora.

En el següent parcial, Iván s’ha ficat 30-net dominant amb la treta; però, a partir d’ací, el d’Ontinyent no ha trobat la manera d’acabar el quinze i Tonet IV ha esperat pacientment l’oportunitat per a passar a l’atac i l’ha aprofitada.

I en el joc que ha suposat el 15-0 per a Tonet IV, Iván ha disposat de val des del rest aprofitant les poques pilotes que li pintaven per a fer el quizne. Però ha tornat a aparéixer la millor versió de Tonet IV, i el del Genovés ha tombat el val i ha fet el joc.

Després d’açò, Iván ha perdut frescor, situació que Tonet IV ha aprofitat per a sumar el quart joc, a més net. Ara bé, Iván ha tret l’orgull i l’amor propi en el parcial següent per a estrenar el seu caseller amb certa solvència. A continuació, després d’agafar aire, Tonet IV ha certificat la victòria amb autoritat des del rest.

Tonet es el rei del raspall/ Fotos. Funpival

Homenatge

En els prolegòmens de la partida se li ha fet un homenatge a Luis Francisco Cucarella Mas, més conegut al trinquet com a Loripet, primeríssima figura del raspall durant tres dècades i un dels pilotaris amb més carisma que ha conegut esta modalitat.

En acabar la final, en el lliurament de trofeus han participat Josep Miquel Moya, director General de l’Esport de la Generalitat; Juan Ureña, president de la Fundació per la Pilota; Avelino Mascarell, alcalde de Xeraco; Pablo Vilar, alcalde del Genovés; Fernando Gandia, regidor d’Ontinyent; i Evaristo Salom, regidor de Xeraco.