La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats durant la Setmana Santa

A CaixaForum València destaquen les visites guiades a les noves exposicions “Apol·lo 11. L’arribada de l’home a la Lluna” i “Tattoo. Art sota la pell”

SempreValencia/ @semalencia

La Ciutat de les Arts i les Ciències amplia horaris i activitats amb motiu de les vacances de Setmana Santa. El Museu de les Ciències estarà obert de 10.00 a 19.00 hores, igual que l’Hemisfèric, amb sessions des de les 11.00 fins a les 20.00 hores. Els dies 7 i 8 d’abril, el Museu tancarà a les 21.00 hores, igual que l’Hemisfèric, que amplia sessions fins a aquesta hora.

Del 4 al 17 d’abril, el Museu de les Ciències ofereix una programació especial per als tallers de “Ciència a escena”. El públic visitant pot triar entre diferents experiments en directe i el preu per a assistir a aquestes demostracions científiques és de 3,5 euros per persona, sense necessitat de comprar l’entrada general al museu. Tots els dies hi ha sessions de “Química en acció” a les 11.30 i 17.00 hores (a les 11.00 i 16.00 hores, els dies 7 i 8 d’abril); “Ciència invisible”, a les 18.00 hores; “SOS Planeta”, a les 13.00 hores (a les 17.00 hores els dies 7 i 8 d’abril), i “Científic per un dia”, a les 10.30 h i 16.00 hores (a les 12.00 i 19.00 hores els dies 7 i 8 d’abril). L’estudi de televisió ofereix el seu taller a les 13.00 hores els dies 5, 12 i 14 d’abril.

En la primera planta del museu, i inclòs en l’entrada general, es troba el “Teatre de la Ciència”, on es representa l’obra de teatre musical científic Ramona y Cajal i l’espectacle Alto voltaje. Les famílies amb xiquets de 3 a 8 anys podran gaudir de sessions de L’Espai dels xiquets des de les 10.00 hores fins al tancament del Museu de les Ciències, a excepció de les 14.00 hores.

L’oferta durant aquests dies es completa amb les visites guiades a l’exposició “Mart. La conquesta d’un somni”, a les 12.00 i 17.30 hores (a les 11.00, 13.15, 16.30 i 19.00 hores el 7 i el 8 d’abril), i de “Play. Música i ciència”, a les 13.00 i 16.00 hores (a les 11.00, 13.00, 17.00 i 19.00 hores el 7 i el 8 d’abril). La mostra “Viral. Una experiència contagiosa”, en la primera planta, juntament amb els continguts de la tercera planta del museu, “Gravetat zero”, dedicada a la investigació espacial, i “Bosc de cromosomes”, amb més de cent jocs interactius, completen l’oferta museística.

La Ciutat de les Arts i les Ciéncies a ple rendiment/ Foto: CACSA

Cartellera Hemisfèric

L’Hemisfèric projecta la pel·lícula Flying Monsters 3D, que narra la història dels pterosaures, les misterioses criatures que solcaven els aires quan els dinosaures caminaven sobre la terra. També la pel·lícula IMAX Amazon Adventure, una projecció IMAX que relata la mítica expedició protagonitzada pel naturalista anglés Henry Bates a mitjan segle XIX.

Altres propostes són el documental de naturalesa Oceans. Our Blue PlanetEl arrecife encantado: Kaluoka’hina 3D, un espectacle d’entreteniment dirigit a tota la família; la pel·lícula IMAX Secrets of the Universe, Planet Power 3D. La energía del planeta, el programa de planetari en format fulldome El universo de Escher i la pel·lícula IMAX Dream Big.

Oceanogràfic

L’Oceanogràfic ha preparat emocionants experiències per a aquesta Setmana Santa, en les quals conéixer de prop les tortugues i poder viure “200 milions d’anys en un dia”. Entre el seu gran ventall d’activitats també destaca el “Backstage Tour”, una oportunitat única en la qual descobrir els secrets de l’aquari més gran d’Europa i conéixer la tasca que s’hi du a terme per a garantir el benestar de tots els animals que hi habiten.

Amb “La Mar a les teues mans”, el visitant podrà acostar-se a la biodiversitat de la mar Mediterrània i les seues espècies més emblemàtiques, a més d’accedir a l’Àrea de Recuperació i Conservació d’Animals de la Mar (ARCA), on es recuperen les tortugues marines que hi ingressen gràcies a la col·laboració dels pescadors i que, quan es recuperen, tornen de nou a la mar.

I el cinema en quatre dimensions, en el qual poder experimentar la sensació de baixar al fons dels oceans a través de les pel·lícules La odisea de la tortuga20.000 leguas de viaje submarino i el documental Sharks de la BBC.

Tallers i visites guiades a CaixaForum València

CaixaForum València ha preparat un ventall d’activitats per a gaudir en família amb propostes lúdiques i culturals, entre les quals destaca les visites guiades per a les exposicions que actualment acull el centre: “Apol·lo 11. L’arribada de l’home a la Lluna” i “Tattoo. Art sota la pell”. Totes les visites estaran guiades per educadors o mediadors amb l’objectiu d’aprofundir en el contingut de les exposicions i propiciar el diàleg i el debat sobre els temes plantejats.

El centre cultural també ha programat els tallers “De la imaginació a la pantalla. Iniciació al cinema fantàstic”, en el qual s’aprendran els recursos bàsics del llenguatge audiovisual, i “Explora: els autòmats”, en el qual els participants podran meravellar-se amb aquests personatges mecànics, unint la tecnologia del passat amb la del present. Així mateix, la Fundació la Caixa, en col·laboració amb la Fundació José Manuel Lara, organitza, a CaixaForum València, “Paraules de ciència”, un cicle de conferències que busca acostar la ciència a la societat i oferir diferents recursos de divulgació.