La Filmoteca d’Estiu projecta ‘CODA’ de Siân Pudir als Jardins del Palau de la Música

La Filmoteca d’Estiu està organitzada per l’IVC i se celebra del 5 d’agost al 3 de setembre als jardins del Palau de la Música de València

SempreValencia/ @semvalencia

L’Institut Valencià de Cultura (IVC), projecta en la Filmoteca d’Estiu, el diumenge 14 d’agost, a les 22.30 hores, ‘CODA’ (2021), escrita i dirigida per la directora nord-americana Siân Pudir. Amb una duració de 111 minuts, la pel·lícula es podrà tornar a veure el dilluns 15 d’agost en el mateix horari. 

Estrenada en el Festival de Sundance, ‘CODA’ va ser la gran sorpresa de la passada edició dels Oscars, ja que va obtindre el premi a la millor pel·lícula. També va obtindre l’Oscar al millor guió adaptat, ja que és una adaptació de la pel·lícula francesa ‘La família Bélier’ (2014), dirigida per Éric Lartigau. 

Aquesta comèdia dramàtica té com a protagonista Ruby, l’única amb capacitat auditiva en una família de sords. Als seus 17 anys, treballa al matí amb els seus pares i el seu germà abans d’anar a classe, tractant de mantindre a flotació el negoci pesquer familiar. Àvida de trobar noves aficions, Ruby decideix provar sort en el cor del seu institut, en el qual no només descobreix una latent passió pel cant, sinó també una forta atracció pel xic amb qui ha de fer un duet. 

Les sigles CODA, en anglés Child Of Deaf Adults, serveixen per a designar la situació del personatge protagonista interpretat per la jove actriu britànica Emilia Jones: filla d’adults sords. En el repartiment de la pel·lícula figuren també els actors sords Marlee Matlin, que ja va guanyar l’Oscar a la millor actriu amb ‘Fills d’un déu menor’ en 1986; Daniel Durant, i Troy Kotsur, que va obtindre l’Oscar al millor actor de repartiment per CODA.

Patrimoni audiovisual valencià

Com en edicions anteriors, totes les sessions de la Filmoteca d’Estiu s’obrin amb la projecció d’una mostra de la col·lecció de pel·lícules domèstiques en passos estrets (8 mm, súper-8 mm i 9,5 mm), recuperades per la Filmoteca i realitzades i conservades en el seu arxiu fílmic. Es tracta de clips realitzats a partir de fragments de pel·lícules familiars de temàtica estiuenca, pàgines d’un àlbum de família que recorre diverses dècades.

Aquestes projeccions serveixen per a recordar la missió essencial de l’Arxiu de la Filmoteca: la salvaguarda del patrimoni audiovisual valencià i de la memòria col·lectiva.

Horaris i venda d’entrades

Les projeccions de la Filmoteca d’Estiu se celebren de dilluns a diumenge, excepte els dimecres, que no hi ha sessió. La projecció s’inicia a les 22.30 hores i la taquilla s’obri a les 21 hores. El preu de l’entrada general és de 3,50 euros, i 25 euros per a l’abonament de deu sessions. La programació per dies i la venda d’entrades anticipades en línia estan disponibles en la web de l’IVC.

La Filmoteca de València manté l’oferta cinematogràfica a la ciutat durant el mes d’agost amb la celebració de la Filmoteca d’Estiu i les seues projeccions a l’aire lliure. Els criteris de programació de la Filmoteca d’Estiu són els mateixos que se segueixen la resta de l’any a la sala Berlanga: versió original, qualitat en les projeccions i un preu assequible.

La celebració de la Filmoteca d’Estiu, que organitza tots els anys l’IVC, és possible també gràcies a l’Ajuntament de València, que cedeix els jardins del Palau de la Música com a espai de les projeccions, i al patrocini de Cerveza Turia.