Una primavera plena de música en La Marina de València

El dissabte La Pèrgola de Cervezas Alhambra comptarà amb l’actuació triple de The Parrots, Juan Wauters i Àlex Blat. I el diumenge la música clàssica omplirà La Base

SempreValencia/ @semvalencia

L’arribada del mes d’abril i el retorn dels dies de sol, porten amb si un cap de setmana ple de plans musicals per a tots els públics en La Marina de València, que, com sempre, trobaran el seu millor complement en les variades propostes gastronòmiques de la dàrsena, totes elles amb vista a la mar. 

Dissabte de música indie
El matí del dissabte, la Pèrgola de Cervezas Alhambra oferirà l’actuació triple de The Parrots, Juan Wauters i Álex Blat, oferint un espectacle per a gaudir sense presses, a l’aire lliure i al costat de la mar. 

La pèrgola modernista albergarà el directe elèctric i ballable de The Parrots, un dels grups indie més destacats del panorama nacional, que ha col·laborat recentment amb C.Tangana. 

El duo madrileny estarà acompanyat per Juan Wauters un dels compositors més interessants del nou pop i un autèntic diamant en brut, i per Álex Blat, compositor valencià la música del qual beu de les fonts més importants del indie, amb referències que van des de Izal a La habitación roja. 

Els concerts se celebren entre les 11.30 i les 14.30 hores, i les entrades poden adquirir-se en enterticket.es a un preu de 5 euros + despeses de gestió.

La música serà la protagonista a La Pérgola/ Fotos: La Marina de València

Diumenge de clàssica
El diumenge 3 d’abril, La Base, antiga base d’ Alinghi, serà de nou l’escenari de l’assaig general de l’Orquestra Filharmònica Martí i Soler de València, conduïda per la seua directora artística i titular Carmen Más Arocas, que oferirà un repertori de música clàssica d’accés gratuït, sense horaris i sense necessitat d’adquirir entrada. L’assaig es planteja amb el doble propòsit de ser un espectacle i una activitat didàctica que acoste aquest gènere musical a tota la ciutadania d’una forma lúdica, atractiva i amb vista a la mar. 

Des de les 10.30 fins a les 13.00 hores, els més de 60 músics d’aquesta orquestra acompanyats pels reconeguts solistes Fernando Pascual, Catedràtic del Conservatori Superior de Música de Castelló, i Santiago Cantó, viola solista de l’Orquestra de València interpretaran, entre altres, “El doble concert per a violí i viola op 88” de Max Bruch. 

Seguidament, el concertino de l’orquestra, Andrés Fernández, oferirà la interpretació al violí d’una melodia popular ucraïnesa en senyal de suport als afectats per la guerra. L’assaig finalitzarà amb l’emblemàtica peça italiana “O bella ciao”, popularitzada gràcies a una coneguda sèrie de televisió. 

Per a completar l’experiència artística, l’orquestra estarà acompanyada pel grup de pintura “Urban Sketcher València”, que durant tot l’acte pintarà deixant-se portar per l’entorn i la música. 

Artistes emergents el 8 d’abril
El divendres 8 d’abril, l’edifici de Veles e Vents s’omplirà d’artistes emergents valencians de la mà de Orbis Vacui, un projecte de difusió sociocultural independent, jove i multidisciplinari.

De 17.30 hores fins a passada la mitjanit, el festival MOV oferirà una variada programació en diferents espais de l’edifici, com la presentació del projecte de l’editorial fotogràfica POLVORA, la interpretació del grup de dansa contemporània Henko, i les desfilades de moda dels dissenyadors emergents Morgue Planet, Void i O’ Barret. 

A partir de les 19 hores les formacions Amor Butà, Muro María, Groc Festa i Mario Summers actuaran en directe a la sala Varadero amb un repertori que va de la eléctrónica fins al r&b, passant pel punk i l’estil urbà. 

L’esdeveniment tancarà amb una sessió del dj valencià, Cencii i durant tota la vesprada, a la terrassa La Marítima hi haurà un mercat artesanal on es podran adquirir les confeccions de més de 15 joves artesans. 

Les entrades es poden adquirir a través de la ticketera DICE, a partir de 10 euros.