Torna el XXXII Trofeu Nadal de Benidorm – Memorial Vicent Pérez Devesa 

El torneig transcorrerà en tres jornades corresponents a les semifinals i la final

SempreValencia/ @semvalencia

El XXXII Trofeu Nadal de Benidorm – Memorial Vicent Pérez Devesa ha estat presentat este dilluns al consistori de la localitat de la Marina Baixa. El torneig transcorrerà en tres jornades corresponents a les semifinals i la final. Per a la configuració dels equips ha primat la presència de pilotaris de la zona, que a més gaudisquen d’un especial reconeixement dels aficionats i que es troben en un bon moment de forma, al nivell que requereix un esdeveniment de tanta tradició. A més a més, enguany es completarà un torneig paral·lel en la categoria de promoció.

Les tres partides es disputaran en diumenge a les 12.00 hores. La primera semifinal es completarà el pròxim dia 19 quan Genovés II i Tomàs II jugaran contra Pere Roc II i Héctor. La sessió començarà a les 10.30 hores amb la semifinal juvenil que enfrontarà a Álex, Saez i Amores contra Abel, Rubén i Mata.

La segona semifinal tindrà lloc el dia 26, en este cas amb Giner i Santi mesurant les seues forces contra Francés i Pere. Abans, en el torneig juvenil, Joan, Toni Bou i Pere jugaran contra Raúl, Olmedo i Joan G.

La fi de festa està programada el dia 2 de gener. Primer es resoldrà el títol de la categoria de promoció i a continuació el de les primeres figures.

Cartell del torneig

PRESENTACIÓ

La presentació ha estat presidida per la regidora d’Esports de l’Ajuntament de Benidorm, María Dolores Cebreros, que ha començat la seua intervenció assenyalant la seua satisfacció pel fet que el Trofeu Nadal de Benidorm – Memorial Vicent Pérez Devesa “és el més antic i longeu dels que commemoren tan assenyalades dates. Per a nosaltres és un gran esdeveniment. Una vegada més tornarem a gaudir de les millors figures de la pilota a Benidorm i a més enguany tenim la novetat del trofeu de juvenils que disputaran alumnes de la nostra escola de pilota i d’altres de la zona”, ha dit Cebreros.

A continuació ha pres la paraula el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Joan Alepuz. “Sempre és una satisfacció presentar un trofeu perquè fa forta a la pilota, però este té l’afegit de recordar a Vicent Pérez Devesa, que va ser una persona excepcional en el punt de vista humà, des del punt de vista polític per a la ciutat de Benidorm i també per a la pilota, de la qual era un enamorat i li va donar un gran suport”, ha comentat Alepuz.

“A Benidorm i la Marina sempre hi ha hagut una gran tradició per la pilota. Estem convençuts que el torneig serà un èxit perquè els equips són dels millors que es poden confeccionar en l’actualitat”, ha afegit Alepuz.

També ha participat en la presentació Vicent Pérez Agulló, fill de Vicent Pérez Devesa, que ha volgut “agrair a l’Ajuntament i a la Fundació que continuen recordant el nom del meu pare, que era una gran amant de la pilota. Ell volia que totes les modalitats pogueren jugar-se en el seu poble i per això va fer tantes infraestructures de pilota valenciana. La pilota és nostra, dels valencians, i mantenir este trofeu és una gran notícia per a Benidorm”.

Els pilotaris participants han estat representats per Pere Roc II, Santi, Héctor i Giner. El primer, que és natural de Benidorm, ha manifestat que “estic contentíssim per jugar un any més a Benidorm i pel que suposa este torneig. És un trofeu de primer nivell gràcies a la implicació de la Fundació i perquè l’Ajuntament continua donant-li suport. I em sembla molt important la novetat de les prèvies de juvenils. Sé que els xiquets estan molt il·lusionats i nerviosíssims per jugar abans que nosaltres”, ha dit Pere Roc II.

Per part seua, Santi ha fet la següent valoració del torneig: “El trofeu ha reunit a jugadors que hui en dia estan molt bé i per tant crec que les partides estaran molt disputades i que serà una qüestió de resistència i aguant. Jo tinc, com també Pere Roc II, el xicotet avantatge de tindre el trinquet molt tocat perquè és on entrenem, però el nivell de la resta dels companys és molt alt i no tindran cap problema d’adaptar-se”.