La travessia “Copa Nadal a la Marina” se celebra dissabte en memòria del nadador Ruperto Sanjuán

La Marina acollirà dissabte, 18 de desembre, la segona edició de la travessia nadant en aigües obertes “Copa Nadal”

SempreValencia/ @semvalencia

La regidora d’Esports, Pilar Bernabé, ha fet una crida la ciutadania perquè gaudisca, amb totes les mesures de seguretat establides al protocol Covid, d’esta “festa esportiva d’hivern que pretén convertir-se en una referència en el món de la natació, com ho és la San Silvestre en el de les carreres populars”.

La “Copa Nadal a la Marina. Memorial Ruperto Sanjuán” se celebrarà en diferents categories. Les persones que opten per recórrer una distància llarga, de 2.000 metres, hauran de fer-lo amb neoprens i eixiran a les 10 hores; També hi haurà una prova de 750 metres, que començarà a les 11 hores; i una altra de 100 metres per a nadadors i nadadores que desitgen fer la carrera disfressats.

Les disfresses formen part de la travesía/ Fotos: Ajuntament de València

El director de la Fundació Esportiva Municipal, Borja Santamaría, i el vicepresident de la Federació de Natació de la Comunitat Valenciana, Carlos Feltrer, han coincidit en destacar que l’objectiu d’esta prova, amb caràcter festiu i solidari, ja que destina part de la seua recaptació a la Fundació “Latido solidario” per combatre les cardiopaties solidàries, és consolidar-se en el calendari de proves d’hivern”. La primera edició d’esta prova, que ara es reprén es va celebrar abans de la pandèmia del coronavirus. Enguany es convoca com un homenatge al veterà en el món de la natació Ruperto Sanjuán.