Victòria del Valencia CF davant el Vila-real CF (2-0)

@semvalencia

Victòria del Valencia CF davant el Vila-real CF (2-0) en un partit molt competit de principi a fi, on els nostres sumen tres punts per a canviar la tendència de resultats i també de sensacions, recuperant la porteria a zero gràcies a una posada en escena molt completa: sòlida arrere i eficaç en atac. Hugo Guillamón va fer les delícies de Mestalla en el 1-0 picant la pilota per damunt del porter i Carlos Soler va rematar el partit des dels onze metres. El Valencia CF es retroba amb la victòria i dissabte que ve rebrà a l’Atlético de Madrid.

Havia insistit Bordalás en els últims dies en l’objectiu de rebaixar el nombre de gols encaixats i el Valencia CF va saltar a la gespa amb les idees clares: línies juntes, compactes, competint sense fissures des de darrere, sense fer concessions i buscant fer mal al Vila-real CF en qualsevol eixida a l’atac. El conjunt rival prenia la iniciativa del joc amb la possessió en els primers minuts, però els nostres van estrényer amb un primer tret de Gayà buscant l’escaira rival al quart d’hora de joc i diversos centres de perill.

El Vila-real CF podria avançar-se en un córner rematat per Aurier, però Cillessen va traure la pilota sota pals amb una gran parada en una exhibició de reflexos. Una acció que precediria al primer tant de valencianista. I és que just abans del descans una recuperació de Foulquier va acabar en un gran passe entre línies per a Hugo Guillamón. El ‘6’, amb tota la tranquil·litat del món, va batre a Rulli amb un toc subtil, per dalt, i alçava a tot Mestalla, que vibrava amb el gol del Valencia CF.

Qualitat de Guillamón i bones sensacions

La fogonada de qualitat de Guillamón va donar pas a una segona part igual de treballada que la primera, on els nostres van competir de manera sòlida, negant al Vila-real CF qualsevol via cap a la porteria de Cillessen. Emery va buscar la reacció movent la banqueta: va retirar a Parell, Yeremy i Capoue per a donar entrada a Chukwueze, Dia i Trigueros, però el signe de la trobada no canviaria. Pels nostres, Carlos Soler entraria per a substituir a Racic, que va desplegar tota la seua personalitat i va tindre el reconeixement de Mestalla, mentre que Thierry reapareixeria després de lesió en els minuts finals.

Albiol, sota pals, va evitar que Guedes anotara el segon quan ja havia superat a Rulli en l’u contra un. El Valencia CF continuava atacant per a sentenciar al Vila-real CF i, en una altra incursió en l’àrea rival, l’àrbitre va xiular penal sobre Foulquier. Carlos Soler, amb el seu estil tan característic, mirant als ulls del porter rival, va tornar a demostrar la seua infal·libilitat des del punt de penal i va sentenciar una trobada que deixaria una altra notícia positiva: la volta de Piccini.

Fitxa tècnica

2. VALENCIA CF: Cillessen, Foulquier, Gabriel Paulista (Diakhaby, 72’), Omar Alderete, Gayà (Piccini, 82’), Hugo Guillamón, Racic (Carlos Soler, 53’), Wass, Hélder Costa, Guedes (Hugo Duro, 82’) y Marcos André (Thierry Rendall, 72’).

0. VILLARREAL CF: Rulli, Serge Aurier, Albiol, Pau Torres, Estupiñán (Alberto Moreno, 71’), Parejo (Chukwueze, 46’), Capoue (Manu Trigueros, 60’), Coquelin, Moi Gómez (Alcácer, 71’), Danjuma y Yeremy Pino (Dia, 46’).

GOLS: 1-0 Hugo Guillamón, 43’; 2-0 Carlos Soler, 76’.