La Pilota d’elit continua parada

La Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana reclama a les conselleries de Sanitat i, Educació, Cultura i Esport, que es considere la pilota d’elit com un esport professional, i tinga el reconeixement que pertoca

SempreValencia/ @semvalencia

Reunida este dilluns dia 15 de febrer la Comissió Executiva de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana, es va valorar la resolució sanitària i el decret de Presidència del passat 12 de febrer, que prorroga les mesures contra la pandèmia que fins ara estaven en vigor. En conseqüència, no es podrà reprendre l’activitat esportiva.

Durant el temps de cessament d’activitat, La Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana ha fet les gestions oportunes adreçant-se de manera escrita a la consellera de Sanitat, Ana Barceló i al conseller d’Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, perquè davant estes situacions de tancament es considere la pilota d’elit com el que és, un esport professional, i tinga el reconeixement que pertoca.

La pilota és un senyal d’identitat dels valencians, un esport que té el cognom ‘valenciana’, que ve desenvolupant-se des de fa segles a les nostres terres i que com a part de la idiosincràsia del nostre poble va rebre la màxima protecció cultural en estar declarat BIC. Perquè, la pilota és esport, però també cultura i tradició.

Per a pròximes decisions esperem i considerem necessari que la pilota d’elit es tracte amb el nivell corresponent i similar a altres esports que sí estan mantenint activitat esportiva. Per això es necessari, en el moment que és puga, començar un procés amb les institucions en el qual s’elabore un marc jurídic del jugador de pilota professional que arreplegue les característiques i singularitats dels nostres esportistes, equiparant-los amb els de la resta dels esports.

Per últim, des de la Fundació de la Comunitat Valenciana per la Pilota Valenciana desitgem que esta situació passe al més prompte possible i ens solidaritzem amb tota la gent que està treballant per superar-ho i patint les conseqüències de la pandèmia.