Bankia i la Fundació per la Pilota Valenciana presenten les lligues professionals en l’Alqueria Julià

La ‘Lliga Bankia d’escala i corda’ compleix 30 anys de vida, mentre que la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’ afronta l’edició número 38

SempreValencia/ @semvalencia

Bankia i la Fundació per la Pilota Valenciana han presentat este dimecres en l’Alqueria Julià de València les competicions per equips més rellevants de la pilota professional: la ‘Lliga Bankia d’escala i corda’, que afronta la seua edició número 30, i la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’, que compleix 38 anys de vida.

En la presentació han participat el director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas; la secretària autonòmica de Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Raquel Tamarit; el diputat d’Esports per València, Andrés Campos; el president de la Fundació per la Pilota, Josep Maria Catalunya; i el president de la Federació de Pilota Valenciana, José Daniel Sanjuan, així com els jugadors de les dues modalitats. També ha intervingut Daniela González, presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, amb seu en l’Alqueria Julià.

L’acte ha estat conduït per Jaime Casas, que ha apuntat que “celebrar en l’Alqueria Julià esta presentació és una oportunitat d’ensenyar un dels projectes, emmarcat en Bankia Escolta València, del qual ens sentim més orgullosos en l’entitat perquè ha suposat la rehabilitació d’esta alqueria del segle XVII per a convertir-la en la Casa de la Música”.

“Esta Lliga Bankia és una competició històrica i que reuneix els millors jugadors d’este esport”, ha destacat Casas per a agrair a jugadors i autoritats el seu “compromís” amb el campionat.

En la seua intervenció, la secretària autonòmica de Cultura i Esport ha valorat “el fet que la pilota ha mantingut l’activitat malgrat els contratemps, fins i tot quan hi ha hagut que jugar sense públic, que és una part fonamental del nostre esport”, ha dit Raquel Tamarit.

A continuació, el màxim responsable de l’àrea d’Esports de la Diputació de València, Andrés Campos, ha assenyalat que “la Diputació sempre ha estat al costat de la pilota i, sobretot, en estos moments complicats”. “Però si no s’ha parat de competir ha sigut gràcies a l’esforç i el treball dels jugadors, la Fundació i la Federació. A més, s’ha actuat amb una responsabilitat màxima en este camí que hem començat per a tornar a la normalitat”, ha comentat Andrés Campos.

El president de la Fundació per la Pilota, entitat organitzadora de la competició, s’ha mostrat «orgullós per realitzar esta presentació en un espai tan singular de la ciutat de València com l’Alqueria Julià». “La música i la pilota són elements que identifiquen als valencians. En una festa nostra no pot faltar la música, pólvora i una bona partida de pilota”, ha apuntat. Així mateix, Josep Maria Catalunya ha agraït “la implicació de Bankia i les administracions. Sense la seua ajuda no podríem haver completat la passada temporada i hui no estaríem en esta presentació”.

Per part seua, el president de la Federació de Pilota Valenciana ha manifestat que “en la Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’ ja s’ha completat una jornada, s’ha demostrat que hi ha molt de nivell i de la ‘Lliga Bankia d’escala i corda’ esperem el mateix. Però, sobretot, esperem que es puga jugar amb normalitat, eixa seria la millor notícia”, ha dit José Daniel Sanjuan.


Autoritats i jugadors de les lligues professionals de pilota al jardí de l’Alqueria Julià/ Fotos: FUNPIVAL

Hui i sis equips

En la ‘Lliga Bankia d’escala i corda’, en la qual participaran huit equips, la partida inaugural tindrà lloc divendres que ve, 15 de gener, en el trinquet de Vila-real, mentre que la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’, en la qual competiran sis conjunts, va completar la primera jornada el passat cap de setmana.

Totes dues competicions disputaran, en primer lloc, sengles fases regulars. La ‘Lliga Bankia d’escala i corda’ constarà de set jornades i un total de 28 partides, mentre que en la ‘Lliga Bankia de raspall – Trofeu Diputació de València’ hi haurà deu jornades i 30 partides.

Una vegada superada esta ronda, els quatre millors equips de cada lliga accediran a les semifinals, que es disputaran a anada i tornada amb possibilitat de pròrroga en cas d’empat, mentre que les finals es jugaran a partida única.

Els jugadors han expressat el seu desig que totes dues competicions transcórreguen amb normalitat tenint en compte els moments d’incertesa que vivim a causa de la pandèmia i han mostrat la seua satisfacció per la configuració dels equips i els companys que els han tocat en sort.

Alqueria de Julià

La presentació ha tingut lloc en un espai emblemàtic de la capital valenciana. L’Alqueria de Julià ha sigut remodelada per Bankia amb una inversió de 3,5 milions d’euros i cedida a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), que ha fixat la seua seu administrativa en este edifici que data del segle XVII.

L’Alqueria Julià, propietat de Bankia, va ser declarada Monument Artístic Nacional en 1978 i Bé d’Interés Cultural en 2007, la qual cosa suposa la figura de més alta protecció per a un edifici a la ciutat de València. L’immoble és un dels escassos exemplars conservats d’alqueria valenciana del segle XVII. A més del seu interés històric, l’Alqueria Julià conserva encara elements estètics de gran valor que s’han rehabilitat com a voltes, pintures, frescos, esgrafiats, pavimentació o taulells.