De la Vega i Bueno campions del Trofeu Diputació

SempreValencia/ @semvalencia

El frontó municipal José Ventura d’Almussafes ha sigut este diumenge l’escenari de la final del Trofeu Diputació de València, on De la Vega i Bueno s’han proclamat campions després de derrotar a Genovés II i Alejandro pel resultat de 41-29.

La partida ha estat exigent i pesada per als pilotaris. També llarga i equilibrada. I dins de la igualtat, la seguretat més gran dels vencedors ha estat clau en el desenllaç. Sobretot en el primer tram quan Genovés II i Alejandro han permés que De la Vega i Bueno es distanciaren en el marcador en cometre diverses errades no forçades.

Amb l’avantatge adquirit, De la Vega i Bueno s’han dedicat a passar molta pilota sense arriscar, això sí pegant fort i buscant la paret per a obligar els seus contraris a jugar des de posicions endarrerides i preferiblement amb la mà esquerra.

De la Vega ha acaparat la majoria del joc i ha estat la figura de la final. El pilotari d’Almussafes ha tornat a deixar clar que ara com ara és el gran dominador del frontó valencià mentre que Bueno ha estat un gregari de luxe perquè ha cobert a la perfecció al seu company, ha registrat un grau màxim d’efectivitat i a més ha executat el traure amb molta eficàcia, evitant que els rivals pogueren restar d’aire de manera clara.

En la part contrària i malgrat el desavantatge en l’electrònic, Genovés II i Alejandro s’han mantingut constants i per moments han fet la impressió que la remuntada podria ser possible, encara que la seua qualitat i ganes no ha estat suficient esta vegada per a capgirar el marcador.

La victòria situa a De la Vega amb tres títols aconseguits, a més consecutius, per darrere d’Álvaro i Puchol II, que en sumen cinc, i de Montesa, que acumula quatre. Per la seua part, Bueno s’ha estrenat com a campió en la primera final disputada mentre que Genovés II es queda amb dos títols en sis finals jugades i Alejandro amb un en la quarta final que ha completat.

En acabar la final, el president de la Diputació de València, Toni Gaspar, ha presidit el lliurament de trofeus. En l’acte també ha participat el regidor d’Esports d’Almussafes, Pau Bosch, el president de la Fundació per la Pilota Valenciana, Josep Maria Catalunya, i el vicepresident de la Federació de Pilota Valenciana, Rafael Vidal.

Finalistes i autoritats/ Fotos: FUNPIVAL