Vila-Real campió de Copa 2 en la modalitat d’escala i corda

@semvalencia

José Salvador i Álvaro superen a Pablo, Bueno i Guillermo en la final disputada este diumenge a Sueca

La primera edició de la Copa 2 Caixa Popular en la modalitat d’escala i corda s’ha tancat este diumenge en el trinquet de Sueca on l’equip de Vila-real de José Salvador i Álvaro ha superat al representatiu de Benidorm amb Pablo de Sella, Bueno i Guillermo pel resultat de 60-45. La competició ha tingut un gran colofó perquè totes dues formacions han mostrat el seu millor nivell.

La parella ha sigut contundent i constant. José Salvador i Álvaro han eixit a pegar fort des del primer quinze i han sabut mantenir la intensitat pese al desgast físic d’una final en la qual els intercanvis han sigut nombrosos.

En el trio, el treball ha estat perfectament repartit i executat. Pablo ha obsequiat al públic amb jugades espectaculars, sobretot en el moment de defensar les rematades rivals, mentre que Bueno ha estat per a tot: quan calia cobrir, el de Meliana era un bastió i quan l’oportunitat era propícia per a carregar obtenia un rèdit excel·lent al seu característic colp per baix. Davant, la violència en els colps de Guillermo ha sigut un problema constant per als pilotaris de l’altre costat de la corda.

José Salvador i Álvaro han començat amb el punt de mira més afinat i s’han adjudicat els dos primers jocs. Al poc, la final estava en iguals a 25 per la reacció de Pablo, Bueno i Guillermo, que fins i tot s’han distanciat en el marcador en altres dos parcials (25-35).

I novament han arribat les taules, ara a 35, que feien justícia a l’equilibri en el joc i la intenció dels dos bàndols. La pilota passava constantment per damunt de la corda i era la inspiració d’un pilotari o altre la que acabava concretant el quinze.
Amb iguals a 40, Bueno ha decidit cedir el seu lloc a Guillermo per unes molèsties en l’abductor. El canvi ha suposat que el trio jugara de manera diferent, però amb la mateixa eficàcia. Ara hi havia més potència al mig i més seguretat davant. Enfront, la parella seguia a la seua, passant i pegant amb criteri.

I amb la mateixa igualtat ha transcorregut el tram final de la partida. Pablo, Guillermo i Bueno han tingut dues vegades val per a posar-se per davant, però han sumat José Salvador i Álvaro, que poc després posaven l’electrònic en 50-40 però amb problemes i diverses vegades el val tombat. Encara quedava més, el joc del trio que retornava la incertesa a la final (50-45), encara que la parella s’ha fet fort en els dos jocs posteriors, que els han atorgat el títol.

Gràcies a esta victòria, José Salvador i Álvaro també s’han guanyat el lloc en el pròxim Trofeu Nadal de Benidorm, el torneig degà que commemora tan assenyalades dates i que sempre reuneix diversos dels millors pilotaris del moment.

En el lliurament de trofeus han participat Joan Baldoví, diputat en el Congrés dels Diputats, les regidores d’Esports dels ajuntaments de Sueca i Sella, Celia Beltrán i Vanessa Jaime, així com Lorena González i Joan Estornell, representants de Caixa Popular.