Més de 1.500 persones acudeixen al MuVIM amb visita guiada en els primers mesos de 2019

@semvalencia

El MuVIM ha arribat al màxim de visites guiades disponibles per a tot el que queda del cicle expositiu de la Mare dels Desemparats. Un cicle prorrogat fins al pròxim 31 de març i que en els tres primers mesos de l’any ha oferit un servei de visita guiada a més de 1.500 persones: 336 el mes de gener, 867 al febrer i més de 300 en la primera setmana de març.

En comparació amb el mateix període de l’any anterior (els mesos complets de gener i febrer), el museu de la Diputació ha aconseguit augmentar un 55,63% el número de persones que visiten el museu a través d’aquest tipus de recorregut didàctic, passant dels 773 participants de 2018 als 1.203 de 2019.

Universitats públiques (UV, UPV), populars, col·legis i instituts de tota la província, centre de persones amb discapacitat, col·lectius de persones majors de 65 anys, associacions, falles i ajuntaments són una bona mostra de la diversitat de sol·licitants (també particulars) que s’han posat en contacte amb el servei de reserves del museu des del passat 29 de novembre, sent desembre el primer mes disponible i en el qual es van comptabilitzar més de 300 visites concertades sota aquesta modalitat.

Mare dels Desemparats

El cicle d’exposicions de la Mare dels Desemparats consta de tres parts diferenciades: ‘Del centre al cim’, ‘Dels marges al centre’ i ‘La imatge multiplicada’. Una ambiciosa proposta que va començar a gestar-se fa pràcticament una dècada i que en aquests moments ocupa totes les sales i espais reservats per a exposicions temporals del museu (excepte el vestíbul i la sala de la muralla).

Una mostra que intenta il·lustrar, des d’una perspectiva interdisciplinària i amb el rigor que caracteritza a aquest museu, la història cultural d’una icona, verge patrona de València, al llarg dels seus prop de 600 anys d’existència: des de la creació de la confraria medieval vinculada al recinte hospitalari psiquiàtric (el primer d’Europa), fins als nostres dies.