La SD Correcaminos ha presentat el «video document històric» de 1929

@semvalencia

La SD Correcaminos ha presentat en la vesprada del dijous, un document audiovisual històric que evidencia la gran tradició que, des de fa dècades, ha tingut la carrera a peu amb la ciutat de València. En l’acte de presentació s’ha comptat amb la presencia de les diferents veus involucrades en este procés de recuperació històrica, que s’ha vist realitzat després de mesos de treball i de investigació documental al voltant de la Volta a Peu de València.

En concret, aquesta pel·lícula presentada es una gravació de fa 90 anys. La seua durada es de tres minuts i ens aproxima a veure com era una carrera a peu a la València de l’època i a establir similituds amb la nostra realitat actual. En paraules de Paco Borao, President de la SD Correcaminos: “Esta filmació històrica ens demostra la passió que té València per les carreres populars. En la mateixa podem veure la gran quantitat de gent va a eixir al carrer  i la gran expectació que va crear a la ciutat”. A més, Borao ha afegit que aquesta gravació s’ha pogut recuperar i restaurar gràcies al compromís de tots: “Des de la SD Correcaminos vam valorar que aquesta document audiovisual era un testimoni que no es podia deixar perdre ni en l’oblit. Com a entitat esportiva, era la nostra missió recuperar-la i oferir-la a la societat i als amants de l’esport valencià”.

Els principals detalls d’aquesta que recull la gravació resideixen en que la prova tenia un recorregut de 6,2 quilòmetres i la seua eixida, com en la Volta a Peu contemporània, estava situada en el passeig de l’Albereda.

Segons la premsa de l’època, la carrera va comptar amb 528 inscrits i va participar un equip francés. De fet, el guanyador va ser el gal Henry Dartigues amb un temps de 19.04.5, i el primer valencià va ser Francisco Navarro, seté en la classificació, del València club de futbol.

L’acte ha comptat amb la presència de Maite Girau, regidora d’esports de l’Ajuntament de València, Francisco Alós, Director de Responsabilitat Social i Relacions Institucionals de Caixa Popular, Paco Borao, president de la SD Correcaminos, Recaredo Agulló, filòleg, historiador i soci de la SD Correcaminos i Salvi Vivancos, historiador i responsable tècnic de la restauració de la pel·lícula.