El XXII Circuit de Carreres Populars de la Diputació aposta per una major interacció amb els participants

@semvalencia

El Circuit de Carreres Populars de la Diputació de València celebra la seua XXlI edició amb una nova web més interactiva i una gestió de les xarxes socials en què els corredors seran participants directes a través de les seues fotografies. A més, com a novetat, les dotze proves s’inclouran en la programació de la televisió pública valenciana. Les inscripcions per a enguany estaran obertes fins al 31 de maig.

Durant la presentació, la diputada d’Esports, Isabel García, ha destacat la importància “d’incorporar les experiències dels propis clubs i els ajuntaments de cara a continuar millorant en cada edició”. Per la seua part, el president de la corporació, Toni Gaspar, ha ressaltat com aquest tipus d’iniciatives “fan de València un lloc amable en el qual cada vegada més gent se sent còmode”.

Un any més, la Mitja Marató de la Vall de Segó serà l’encarregada de donar el tret d’eixida en la 31a celebració de la seua popular prova el pròxim 14 d’abril. En el calendari de 2019 s’ha seguit amb la línia de prioritzar les proves 10K, amb l’objectiu de fomentar la presència de corredores en les carreres. Un total de set proves 10k, tres grans fons i 2 mitges maratons configuren el calendari d’aquesta última edició en què entren com a novetat la Mitja Marató del Port de Sagunt i la 10K Ciutat de Torrent.

En aquesta XXII edició tornen al circuit la 15k Vila de Massamagrell i la carrera popular de la Tomatina de Buñol i repeteixen, respecte a l’edició anterior, la nocturna de Gandia, la Volta Popular a Utiel, la Volta a Peu de L’Eliana, el Gran Fons de Siete Aguas, la Pujada a la Montieleta, el Gran Fons Vila de Paterna i tancarà un any més la Pujada al Castell de Xàtiva a l’octubre.

Durant la presentació la directora d’Esports, María Ángeles Medrano, ha assenyalat que en la gala de lliurament de premis s’anunciarà el calendari de la posterior edició i, en aqueix mateix moment, s’obriran les inscripcions “per a evitar possibles retards burocràtics”.