Sona la Dipu presenta en Fitur la seua proposta musical de grups emergents

@semvalencia

El programa musical de la Diputació de València «Sona la Dipu» da suport a grups emergents, aferma la seua aposta pels festivals. La presència en Fitur del Sona pretén donar a conéixer la llançadora i promocionar a les bandes entre els promotors dels festivals més destacats del sector, que aquests dies es donen cita en la fira madrilenya.

Els grups semifinalistes del programa han augmentat la seua presència en festivals de manera sostinguda, des dels 3 en 2015 als 24 en 2018. Per a enguany 2019 ja s’han confirmat 22 escenaris, amb algunes novetats que se sumen a les cites habituals, cas del San San de Benicàssim, el Cranc menorquí i el basc Bime.

En les últimes tres edicions del programa musical s’ha multiplicat per 8 la presència dels grups en els cartells a nivell estatal, una tendència que s’aferma aquest 2019. Els cartells ja confirmats per a enguany són el Fuzzville, San San festival, Viña rock, Warm up, Montgorock, Interestel·lar, Primavera Sound i Festival dels Arts, durant la primavera.

El Xufa rock, Cranc festival, Cabo de Plata, Viu nigran, Low festival, Arenal Sound, Son Rias Baixas, Juerga rock festival, Rototom sunsplash i Cooltural fest, en la temporada d’estiu. I el Granada Sound, Bime, Deleste i Monkey Week per a posar punt i final a la temporada.

En anys anteriors, grups com Dûrga i Frida, guanyadors de 2017, van tocar en festivals de talla internacional com el Primavera Sound i l’Arenal Sound. A la fi de 2018, cinc dels semifinalistes d’aqueixa mateixa edició ja van tindre presència en cartells com el valencià Deleste, on van actuar Periferia Norte, Mr. Perfumme i Fuego Amigo; i en el Monkey Week sevillà, en el qual van actuar els rapers Periferia Norte i el guanyador del Sona la Dipu 2018, Yo Diablo.

La clau, com destaquen els organitzadors del programa musical de la Diputació, és “tractar per igual a tots els grups que participen en el Sona i que tinguen les mateixes oportunitats de donar-se a conéixer a través del circuit nacional de festivals, en el qual cada vegada estan més presentes les bandes del Sona”.