El Circuit tanca la temporada amb més del 89 % d’activitat i 232.000 espectadors

SempreValencia/ @semvalencia

El Circuit Ricardo Tormo tanca la temporada 2018 amb un índex d’activitat del 89,04 % dels dies de l’any i amb un total de 231.708 espectadors que han passat per les instal·lacions del traçat valencià. 

En total, el Circuit Ricardo Tormo ha celebrat tretze esdeveniments de caràcter local, nacional i internacional: sis de motociclisme, tres d’automobilisme, un de vehicles clàssics i tres d’altres esports aliens al motor. 

El director general del Circuit, Gonzalo Gobert, ha assenyalat que «un any més tanquem la temporada amb xifres pròximes al ple rendiment i que ens fan ser molt optimistes de cara al futur. La salut del Circuit és molt bona, l’activitat és incessant durant tot l’any i continuem complint amb un altre dels nostres objectius, que és el d’aportar riquesa a l’economia de la Comunitat». 

El Gran Premi Motul de la Comunitat Valenciana, que un any més va tancar la temporada de MotoGP, va sumar un total de 170.708 aficionats a pesar de les dificultats a causa del mal temps i les limitacions en els accessos. 

A més, en la temporada 2018 han destacat la celebració del Valencia NASCAR Fest, amb 18.500 espectadors, de la segona de les cites del FIM CEV Repsol, amb 16.000 aficionats, i del Racing Legends, que reuneix cotxes i motos clàssiques, amb més de 6.000. 

Calendari ple

El balanç d’activitat del Circuit és la xifra que indica el nombre de dies en què la pista de Gran Premi té algun tipus d’activitat; des d’entrenaments d’equips de competició fins a gravacions d’anuncis publicitaris o presentacions de nous models de cotxes i motos, a més de les activitats complementàries organitzades per l’Escola de Conducció, l’Escola de Seguretat Viària i les escoles de pilots del Circuit, el Bressol de Campions i la Fórmula de Campions. 

Tot això suma un 89,04 % d’activitat en la pista de Gran Premi del Circuit, que sobre els 365 dies de l’any dona com a resultat la xifra de 325 dies d’ús, dels quals 156 van ser per a usuaris d’automobilisme, 169 del món de les dues rodes i, entre aquests, alguns dedicats a esports sense motor, com el ciclisme.