Comunitat Valenciana campiona al X Campionat Europeu de Pilota

Les seleccions Valencianes masculina i femenina de pilota tornen a casa com a vencedores absolutes del X Campionat Europeu de Pilota a mà 2018  celebrat aquests dies en Franeker (Països Baixos)

@semvalencia

Les seleccions Valencianes masculina i femenina de pilota tornen a casa com a vencedores absolutes del X Campionat Europeu de Pilota a mà 2018  celebrat aquests dies en Franeker (Països Baixos). Una victòria, en el cas dels xics, molt ajustada, i que malgrat no haver aconseguit el títol en la modalitat de Llargues, s’ha tancat amb 8 punts per al conjunt valencià enfront dels 7 obtinguts pel combinat belga.

“Aquestes últimes han sigut molt superiors a la resta de seleccions participants, demostrant que quan s’aposta de debò per l’esport femení els resultats arriben amb rapidesa”, ha subratllat.

“Ha sigut un torneig excel·lent, on la Comunitat Valenciana ha demostrat estar a un nivell altíssim en aquest esport”, ha posat en valor la responsable de l’àrea d’Esports, Joventut i Igualtat de la Diputació de València, que ha destacat l’esforç i els resultats obtinguts “tant en les competicions masculines com a femenines”.

Una final a la qual els valencians van arribar després de fer-se amb una semifinal davant una França molt compacta en la primera meitat de la partida fins a aconseguir el 6 a 3 definitiu. Quant a la final de Llargues, la partida es va caracteritzar per la igualtat entre la selecció autonòmica i la belga, fins que aquests últims van aconseguir desempatar amb un 6 a 5 un marcador que va estar igualat fins a l’últim minut.

 

La selecció femenina de pilota valenciana també s’ha proclamat campiona d’Europa

La parella formada per Ana Belén Giner i Mónica, amb Victòria com a reserva, es van enfrontar a Harmke i Marrit en una final en la qual a les xiques de Pigat II i Jaume Martí els ha eixit tot, i tot bé: 21 a 12 en el primer set i 21 a 17 en el segon.

Han completat d’aquesta manera un torneig magnífic, on han demostrat la seua evolució des del mundial de Colòmbia, celebrat el passat mes de novembre. Juntes han aconseguit vèncer cadascuna de les partides fins a arribar a la final, seguides per la representació local i basca.