Aouchar i Cano reafirmen el seu domini en la 10K L’Eliana

SempreValencia/ @semvalencia

L’Eliana ha acollit aquest cap de setmana la setena competició del circuit de carreres populars de la Diputació de València. Una prova, la 10K de l’Eliana, que va deixar pràcticament sentenciada la classificació masculina amb el triomf de Hassane Aouchar. En la categoria femenina la victòria va ser per a Elia Fuentes, encara que l’atleta que va sumar tots els punts de la general va ser M. José Cano, que s’aferma al capdavant de la classificació absoluta de dones.

Com estava previst, la calor va ser un dels factors a tenir en compte en la celebració de l’esdeveniment, una cosa que ja forma part del guió a hores d’ara del calendari i que els participants assumeixen amb total naturalitat. Enguany, açò sí, el recorregut venia amb novetats: un nou traçat, més ràpid que en edicions anteriors, que a força d’eliminar algunes pujades va permetre retallar alguns segons en els temps finals.

Així, amb dificultats o sense elles, Hassane Aouchar va aconseguir tornar a mostrar-se com el més fort del circuit, i ho va tornar a fer encara que en aquesta ocasió l’atleta de l’equip Gaes tenia un dur rival, l’atleta Ismael Quiñones de Cárnicas Serrano, que va plantar cara a Aouchar mentre va poder, fins que el campió va marcar el seu ritme per a arribar en solitari a la meta amb un minut de diferència pel que fa a l’atleta de Membrilla. El podi absolut ho va completar l’atleta, també de Gaes, Khalifa Zarnhoun.

Antonio Cubero va tornar a ser el millor promesa en línia de meta, Antonio Pérez Panero, del CA Cullera, es va portar el triomf en Veterans B, mentre que el millor junior va ser Xavi Pons del Correliana. Les classificacions masculines es completen amb el triomf en veterans C de Miguel Ruiz Villena.

Quant a la classificació femenina, Elia Fuentes va ser la vencedora absoluta. No obstant açò, l’atleta  del Bathco Running Team no participa en el circuit de la Diputació de València, per la qual cosa el punt com a guanyadora li’l va adjudicar la segona classificada, M. José Cano, que acaricia ja amb aquest triomf la seua primera victòria en la general femenina.

El podi femení ho va completar Joana Garcia, que a més va ser la millor veterana A, mentre que M. Antonia Serrano Jareño es va portar una vegada més la victòria en veteranes B. Nazareth Asencio, del The Kenyan Urban, va ser la guanyadora en la categoria promesa, M. José Miguel Muñoz va guanyar en veteranes C, i en la categoria junior el triomf li’l va anotar Carmen Montes, del Tragaleguas. Ja en la classificació de clubs, Never Stop Running va ser el club amb major nombre de participants.

La prova va comptar en aquesta ocasió amb la presència de la diputada d’Esports, Igualtat i Joventut, Isabel García, que va gaudir de la vesprada al costat de l’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, i la regidora d’esports Eva Santafe. La pròxima prova del circuit tindrà lloc el 18 d’agost amb el Gran Fons Internacional de Siete Aguas, un clàssic de l’estiu en l’atletisme popular valencià. Enguany, a més, el calendari contempla una altra carrera més a l’agost: la volta popular d’Utiel, el 25 d’agost.