Joan Ribó demana la implicació del Govern Central per a celebrar la World Race a València

SempreValencia/ @semvalencia

Després de la reunió mantinguda este matí amb representants de la plataforma que recolza la celebració de la World Race a València, l’alcalde Joan Ribó, a més d’expressar l’interès de que nostra ciutat l’aculla, després d’analitzar els avantatges i costos, ha demanat la implicació de l’Estat, que forma part del consorci València 2007, i la declaració d’interès general que possibilite que les empreses patrocinadores obtinguen avantatges fiscals.

“Tots hem manifestat l’interès per la possibilitat que la World Race vinga a València. Per part de l’Ajuntament, només tindre coneixement d’esta possibilitat vaig parlar amb el responsable de la Marina, Vicent Llorens, perquè estudiara com abordar-ho. És una competició que pot ser molt interessant per a València, però ho hem d’analitzar seriosament, de la mateixa manera que vam fer amb la Copa Davis. Hem de veure els avantatges i els costos, les dos coses, i pensem que hi ha probabilitats que vaja avant”, ha afirmat l’alcalde de València, Joan Ribó, després de la reunió mantinguda amb representants de la plataforma en favor que la World Race se celebre a la nostra ciutat.

“Hi ha esdeveniments que són molt positius per a València, com la Copa Davis, la Marató, o com probablement pot ser-ho este”, ha assenyalat Ribó. “Volem que València tinga una projecció nacional i internacional el més àmplia possible, però el que no volem és endeutar-nos com ha ocorregut en el passat. La World Race té molt bones perspectives, i és molt important que no siga cosa solament de l’Ajuntament i de la Generalitat. Pensem que és molt important la presència del govern de l’Estat amb el qual estem treballant conjuntament en la Marina”. L’alcalde ha recordat que la Marina de València se substenta sobre tres eixos: d’una banda, el de la innovació, d’altra el del turisme i la cultura i, finalment, el dels esports nàutics.

implicació del Govern Central

Ribó ha afegit que “és clau econòmicament que ha d’haver-hi una declaració d’interès general per part del govern Central que possibilite que les empreses que ajuden a la seua celebració tinguen avantatges fiscals. Faig una petició, perquè l’Estat es plantege eixa declaració. Pensem que podem avançar. Som optimistes, però la decisió final serà després d’avaluar costos i beneficis, que és la nostra obligació perquè els diners que hem d’aportar són de tots els valencians”.

El director general del Consorci València 2007, Vicent Llorens, ha reiterat que “hi ha un interès de la ciutat i de la resta d’administracions territorials, però és fonamental la col·laboració del govern d’Espanya en tant i quant forma part del Consell Rector del Consorci i al mateix temps ha de decidir sobre els avantatges fiscals per a aconseguir patrocinis”.

Llorens ha assenyalat que “en el Consorci el que estem fent és coordinar l’expedient de candidatura per a presentar-lo a l’organització, que ja té coneixement de l’interès de València. Està ja bastant avançat i la qüestió és veure al final quin tipus de regata es fa. A nosaltres ens agradaria que València fora punt d’eixida i punt d’arribada, i així ho hem manifestat”.

Julián Vico, en representació de la plataforma de suport de la celebració de la World Race a València, a més membre del Comitè de Planificació i Estratègia de la Federació Espanyola de Vela, ha afirmat que la possibilitat de que se celebre a València “és molt important”, per a assenyalar seguidament que “tot el que s’està fent és bo per a València, i ens alegrem que les institucions estiguen treballant per a aconseguir-ho. Agraïm públicament que ens hagen atès tan bé, com sempre, i anunciem que si fructifica la candidatura oficial, tant la Reial Federació Espanyola de Vela, com la Federació Valenciana de Vela i el Consell Superior d’Esports per descomptat que la recolzaran”.

El Port de Valencia podría acollir la eixida de la World Race/ Foto: @siskoestelles