La Fundació de Pilota renova la seua estructura gràcies a la Diputació de València

SempreValencia/ @semvalencia

La Fundació de Pilota de la Comunitat Valenciana ha presentat la seua nova estructura interna en un acte al que ha acudit la diputada de Joventut, Igualtat i Esports, Isabel García. Gràcies al suport de la institució provincial, s’han afegit cinc nous membres a l’estructura de la fundació amb la intenció de millorar la seua gestió.

La corporació que presideix Jorge Rodríguez aporta 222.000 euros enguany a la Fundació de Pilota Valenciana, a través de l’àrea d’Esports que dirigeix Isabel García. Un desemborsament que s‘eleva fins als 400.000 euros si es té en compte les ajudes a la Federació de Pilota de la Comunitat Valenciana, que organitza diferents tornejos que porten el nom de la corporació provincial. 

Isabel García es la diputada d’esports i igualtat/ fotos. Diputació de València.

En paraules del president de la Federació de Pilota, Daniel Sanjuan, “estem molt contents amb la Diputació i amb el seu suport; són els nostres principals valedors i sobretot pel seu suport a la figura de la dona”. La corporació ha jugat un paper determinant en l’impuls de la presència femenina en el món de la pilota, que va aconseguir un moment històric amb la disputa de la primera partida femenina en el trinquet de Pelayo. Actualment són més de 200 les dones que participen en tornejos organitzats per la Federació i en els quals col·labora la Diputació.

La diputada de Joventut, Igualtat i Esports, Isabel García, ha destacat el bon acolliment que està tenint la pilota en l’àmbit femení. “Afortunadament, cada vegada són més les dones que s’animen a practicar pilota. En les escoles de pilota hem passat en una mica més d’any i mitjà de 200 xiquetes a 600”, ha afirmat la titular d’Esports. “En aquests moments es planteja una lliga professional femenina que fins a fa molt poc temps era impensable”.

Entre els canvis més importants en l’organigrama destaquen la incorporació de José María Catalunya en la comissió executiva, l’ex jugador Javier Nadal ’Dorín’ en la secretaria, Waldo Vila en l’àrea esportiva, ‘Emi’ Peris en l’àrea de jutges federatius i Guillermo Sanahuja en comunicació i patrocinis.