El Trinquet Pelayo acullirà la segona edició del torneig «Va de Dona»

SempreValencia/ @semvalencia

El Trinquet de Pelayo acollirà este diumenge el II Torneig de Pilota Valenciana “Va de Dona”, una iniciativa dirigida a “donar suport al nostre esport més tradicional i a les seus esportistes, a més de contribuir a la inclusió i consolidació de les dones en esta modalitat”, tal com ha explicat la regidora d’Esports, Maite Girau, este matí, durant la presentació de la convocatòria.

“Invitem tota la ciutadania a disfrutar de la gran festa que, sens dubte, tindrem en el pròxim dia 9 en el Trinquet de Pelayo”, ha subratllat Girau durant la presentació del torneig, que ha tingut lloc hui en les instal·lacions del Complex Esportiu Cultural La Petxina. L’acte ha comptat amb la presència del director general d’Esports de la Generalitat Valenciana, Josep Miquel Moya; la diputada provincial d’Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García; el president de la Federació de Pilota Valenciana, Daniel Sanjuán; i el representant del Trinquet de Pelayo, Alfredo Hernando.

El torneig donarà començament a les 17 hores del diumenge amb la tradicional Fira de Pilota al carrer Pelayo, amb les seues nombroses parades sobre cultura, gastronomia i esport autòcton. Tindran presència en esta trobada el Museu de la Pilota de Genovés i la Càtedra de la Pilota de la Universitat de València.

A la mateixa hora es disputaran una sèrie de partides femenines, tant de jóvens com de veteranes, que reflecteixen la força que té este esport en l’àmbit femení i en l’intergeneracional; i a les 19 hores s’ha programat una actuació a càrrec de la còmica valenciana Patricia Espejo (El Club de la Comèdia), qui donarà la benvinguda als assistents amb un monòleg sobre esport femení.

A continuació, es presentarà oficialment la Lliga Bankia d´Elit de Raspall Femení. I seguidament es durà a terme el concurs de servicis, on una representant de cada equip realitzarà un servici que serà mesurat amb la col·laboració de Pilota 3.0. La jornada conclourà amb l’actuació de la banda valenciana Bajoqueta ‘Rock’.