El Patronat de Turisme de la Diputació de València ha presentat en Fitur els projectes turístics per 2018

@semvalencia

València Turisme presenta en FITUR els projectes turístics per a 2018 que pivotaran sobre el caràcter genuí valencià, el clima i la gastronomia que fan únic al territori valencià

El Patronat de Turisme de la Diputació de València ha presentat en Fitur els projectes turístics per 2018 que, al voltant del lema «Why *V?», pivotaran sobre el caràcter genuí valencià, el clima i la gastronomia que fan únic el territori valencià

La diputada de Turisme de la Diputació de València i vicepresidenta del Patronat de Turisme, Pilar Moncho, ha assenyalat que «després de dos anys de gestió, prospecció i anàlisi dels perfils i expectatives dels visitants del territori, hem detectat que el nostre principal reclam som nosaltres, els valencians, una societat que ha fet de la seua manera de fer les coses, el conegut i no sempre ben entès ‘pensat i fet’, una virtut i focus d’atracció».

Tal com ha destacat Moncho, «aquesta manera de viure ve de lluny i molts altres abans que nosaltres la varen saber exportar al món, personatges rellevants de la història com la família Borja, el compositor Martí i Soler, o l’arquitecte Rafael Guastavino, que ja varen emprar el que hem convingut a anomenar el ‘Mètode Valencià’, un mètode arriscat però interessat en el futur i en la construcció de projectes integradors, on vàrem participar tots, com ara perseguim fer-ho al sector turístic per convertir-lo en un sector competitiu, amb la participació de tots, agents, visitants, prescriptors, institucions i empreses «.

La màxima responsable de l’Àrea de Turisme de la Diputació de València ha emfatitzat aquest aspecte integrador per donar peu a les intervencions de l’alcalde de València, Joan Ribó; la regidora Consol Castillo, la vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó; el director de la Marina, Vicent Lllorens; el director de la Film Symphony Orchestra, Constantino Martínez i el pilotari Puchol II, que han explicat les variades i rotundes raons que converteixen València en la destinació turística perfecta.

La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, ha defensat que la «promoció turística ha d’estar basada en la construcció d’espais per a la ciutadania, en la transmissió d’un conjunt de valors que volem compartir amb les persones que ens visiten perquè gaudisquen d’una experiència irrepetible». En aquest sentit, la vicepresidenta ha advocat per «oferir el millor de nosaltres: el medi natural, la cultura i el patrimoni». I fer-ho «d’una forma integral i autèntica». És per això que des de la Diputació «es treballa perquè els nostres pobles i ciutats puguen oferir una programació cultural de qualitat, perquè el nostre patrimoni artístic i històric es pose en valor, i perquè es recuperen els espais naturals degradats», ha subratllat.

 

Còmplices dels valencians

 

En la seua intervenció, Joan Ribó ha assegurat que la millor resposta a l’eslògan plantejat pel Patronat de Turisme, «Why *V?», es que «València és una terra d’il·lusió, de respecte i de llibertat, valors que avui en dia són molt escassos en el món que ens ha tocat viure». Segons ha considerat Ribó, «l’estratègia turística s’ha de fonamentar en el fet que València no vol construir espais per als visitants, vol millorar la vida dels seus habitants, i facilitar així que els nostres visitants es facen còmplices de la nostra manera de ser».

Per la seua banda, la regidora d’Agricultura de l’Ajuntament de València, Consol Castillo, ha destacat que el ‘Mètode Valencià’ «és fonamental en el mestissatge rural i urbà», a més de remarcar que les estratègies turístiques sustentades en «l’alimentació sostenible i saludable». És per això, que Consol Castillo ha incidit en com els productes valencians «s’estan convertint en protagonistes a l’hora de singularitzar la cuina i elaborar propostes cada vegada més suggerents».

A més, el director de la Marina de València, Vicent Llorens, ha incidit en que una «política i gestió pública diferents, basades en la professionalitat i l’honestedat, han contribuït a resituar la Mariana, a atorgar-li un missatge diferent que ha atorgat per primera vegada beneficis operatius». Llorens ha defensat que per a qualsevol persona que vulga aprendre a navegar «el seu lloc és la Marina», a més d’anunciar que es van a diversificar les diferents ofertes relatives a la vessant nàutica.

Finalment, Constantino Martínez i Puchol II han apel·lat a la idoneïtat de comptar amb la música i amb la pilota valencianes en la creació de nous productes turístics. En aquest sentit, han anunciat la posada en marxa del programa pilot «Ara va de bo / Ara va de do» que unirà música i esport en els trinquets valencians, espais emblemàtics valencians qualificats com «temples humanístics» que sorprenen i desperten gran interès entre els visitants.