Que no pare la ‘vaqueta’, continua la festa de la Pilota Valenciana

Alberto Montalar/ @AlbertoMontalar

L’any que acava serà recordat i passa a la història de la millor manera possible per a la #PilotaValenciana: MÉS #PILOTA. La Vaqueta no para, no té fi, al frontó, als trinquets i als carrers –arrel consol.lidada i signe de vitalitat de nostre esport-. S’inicien les fases finals del Campionats Amaters, sense parar al llarg d’un intens mes decembre, a les diferents modalitats i tots els caps de setmana.

Començant hui per l´Interpobles Edicom de #Galotxa, que fa la treta al Trinquet de Llíria en sessió continua amb partides de 3ªA, 3ªB, 2ª categoría, i de remat la de 1ª que enfrontarà a Alfara y Ribarroja. Al mateix temps al carrer de pilota de Borbotó es jugaran les finals de 3ª i 2ª, on demà pel matí, día 3, es tanca l´Edicom  amb la final jovenil a les 10.00 h, i la de la màxima categoria a les 11h. Es voran cara a cara els equips de Massalfassar i Montserrat, dos referents de la modalitat, amb  espectacle i emoció garantida.

El darrer mes de l´any ve ple, com s´espera que estiguen els carrers, continuant amb les finals amateurs de #Raspall, masculí i femení. El 16 i 17 de decembre a Rafelbunyol es podrà disfrutar d´aquesta modalitat amb un total d´11 partides, matí i vesprada. El matí del diumenge 17 són les finals de la màxima categoria, el torn de les dones a les 10.30 h i en homes a les 11.30. També el dia 17 es disputarà, a Orba, la final del II Circuit de #Llargues “La Bolata”.

Entre mig de la Galotxa i el Raspall, hi ha lloc per als profesionals. L’hora de la veritat al #Frontó el dia 10 a Xest, mà a mà pel títol a l´Individual Trofeu President de la Generalitat que enfrontarà Pasqual i Adrian de Museros. Dos figures i veterans de la modalitat, que barretja potència, col.locació i picardia, i on l´espectacle està més que assegurat.

El dia 23 a Tavernes Blanques més pilota, de 9-14 h, amb la fase regular de l’Autonòmic Individual 2017 de #OneWall. Una setmana després, dia 29, es lluitarà  pel  campionat de la mateixa a les 17.00h en Borbotó. La vesprada del 23 nova i última cita amb la #Galotxa al 2017, finals jovenils i absoluta de la Supercopa al carrer de pilota d’Alfarp. I no podia faltar al calendari la #EscalaiCorda, la cita serà al Trinquet d’Alcàsser amb la disputa de la lliga cadet.

Tota una traca final, sent fidels a les nostres costums. Tirant el resto(i el dau), cremant tota la pólvora. Setmanes de festa com mana la tradició nadalenca, disfrutant amb amics i familia, en aquest cas la dels amants i aficionats de nostra benvolguda #PilotaValenciana, que servirà d’impuls per a un millor 2018. Va de bò cavallers, RODA #LaVaqueta! #PilotaMola.