Ian es proclama campió de l’Individual de Raspall

Alberto Montalar/ @AlbertoMontalar

El pilotari de Senyera, amb només 20 anys, destrona l´actual campió i favorit, Alfonso Moltó de Barxeta-

Vesprada de dissabte per a recordar al Trinquet de La Llosa de Ranes, ple de gom a gom, en la disputa de la Final Invidual Bankia de Raspall. Tot pareixia, a priori, afavorir l´actual campió, Moltó. Qui havent guanyat les dos últimes edicions, podía fer-se amb tan ansiat guardó per tercera vegada consecutiva i quedar-se en propietat el Frisc Grec. A més, enguany arrivava com a Campió de Lliga i Copa.

Pel que respecta a la partida, a més, el de Barxeta començava ferint, avantatge afegit respecte el seu contrincant, Ian. Però el de Senyera va demostrar al llarg de la final que té molt de joc, una gran pegada i intel.ligència al trinquet.

A l´inici de la partida cadascú dels pilotaris feren els primers jocs des de la treta fins arrivar al 15-10 a favor de Moltó. Pasava Ian a la treta en el que va ser el joc més disputat, en el que més prop va estar Alfonso de trencar el joc, i que va marcar el desenllaç de la final. Amb Val i net a favor del de Senyera, Moltó va aconseguir el “a dos”(30-30), però les seus errades pròpies i la potent treta del jove pilotari s´igualava a 15 la partida.

Ian trenca el joc

Amb Moltó ferint per al 20-15 va cometre algunes errades i Ian no ho va desaprofitar. Savent patir, traent pilotes impossibles des del rest, amb raspades alternatives a la muralla i la careta del trinquet menejava al de Barxeta de banda a banda del trinquet. Feia recular a Moltó i al segon 30 i Val a favor de Ian, el jove de Senyera trencava el joc a l´actual campió pujant el 15-20 al marcador.     

El de Senyera passava a la ferida per a buscar el campionat. Moltó no es rendia i s´avaçava 0-30 des del rest. Ian lluny de vindre-se´n avall, més be tot el contrari, va tirar del seu repertori i es possava Val-30, a un punt del títol que no va perdonar, ficant el marcador en el 25-15 final i enduguent-se el seu primer Individual Bankia de Raspall.

Ian alçat a muscles pels aficonats/ Fotos: Alberto Montalar.

 

Moltó va encaixar, reconeixer i aceptar, com a gran esportiste i profesional, la victoria del seu rival fent-li entrega al mateix trinquet de la samarra roja que identifica al Campió. La que haurà de defendre Ian a l´edició del 2018.

De segur que tornare´m a veure a les pròximes edicions enfrontaments dels dos pilotaris, a properes finals de l’Individual, estàn predestinats a donar vesprades de glòria al nostre esport, la Pilota Valenciana, en la modalitat del Raspall. De segur que els vore`m de nou campions, tant a Ian com a Moltó.

Podeu disfrutar de la gran final sencera al canal de youtube de Frediesport Pilota Valenciana al link https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=Ygq6LxRSzbw.