València acull el ‘Tour Dona, Salut i Esport’

SempreValencia/ @semvalencia

Els pròxims 30 de setembre i 1 d’octubre tindrà lloc en la plaça de l’Ajuntament de València la sèptima edició del Tour ‘Dona, Salut i Esport’. Un esdeveniment que té com a objectiu impulsar la presència de la dona en el món esportiu i destacar el seu paper en esta matèria. El Tour està enquadrat dins del programa Univers Dona del consell Superior d’Esports (CSD).

La regidora de Sanitat, Salut i Esports de l’Ajuntament de València, Maite Girau, ha estat present en la roda de premsa de presentació de l’esdeveniment esportiu, en la que també han participat l’ambaixadora del programa univers Dona, Jennifer Pareja, la responsable de patrocini d’Iberdrola, Carmen Cabrera, i el director d’OÉOÉ Màrqueting, Ignacio Solana.

L’Ajuntament de València, a través de la Fundació Esportiva Municipal, ha cedit l’espai de la cèntrica Plaça de la ciutat per al desenrotllament del Tour. Durant l’acte de presentació, Maite Girau ha destacat que l’esdeveniment “coincideix plenament amb els objectius plantejats des de la regidoria d’Esports que són treballar per a impulsar l’esport femení, fer-ho visible i que les dones esportistes tinguen un escenari en què desenrotllar i explicar el seu treball perquè servisquen de model a les futures generacions de xiquetes que s’incorporen a l’esport”.

En un espai d’al voltant de 2.000 m² es desenrotllaran al llarg de tot el cap de setmana activitats esportives i lúdiques relacionades amb les deu federacions esportives que, junt amb Iberdrola, impulsen este esdeveniment. Futbol, bàdminton, handbol, voleibol, rugbi, triatló, piragüisme, gimnàstica, natació i hoquei són les modalitats esportives les federacions de les quals han volgut ser part d’esta trobada nacional.

Així mateix, grans noms de l’esport femení espanyol com Carolina Marín, or olímpic en bàdminton en Rio de Janeiro; Jennifer Pareja, millor jugadora del món de waterpolo en 2013 i ambaixadora de l’Univers Dona; o Ona Carbonell, capitana de l’equip espanyol de natació sincronitzada, es donaran cita a València per a participar en l’esdeveniment.

El Tour Dona, Salut i Esport finalitza a València, després d’haver realitzat una gira en què ha visitat altres 6 ciutats espanyoles.